Etter tre renn skiller det 9,1 poeng mellom Kubacki og Marius Lindvik i kampen om sammenlagtseieren i hoppuka. Mandag faller avgjørelsen i det som etter alle solemerker blir et drama i Bischofshofen.
Landslagssjef Alexander Stöckl er klar på at Kubacki må finne seg i å bære favorittstempelet inn i det siste rennet. Presset det medfører, er han trygg på at den polske 29-åringen håndterer.
– Det tåler han. Han har vært der før. Jeg tror Lindvik rett og slett må hoppe bedre enn ham. Vi kan ikke regne med at Kubacki gjør feil. Kubacki vet hvordan han skal håndtere presset, så vi kan ikke forvente at han rakner, sier østerrikeren til NTB.
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
I GÅR PÅ 19:56
Lørdag var Kubacki slått av Lindvik med 1,3 poeng i Bergiselbakken i Innsbruck. Mandag må differansen dem imellom være atskillig større dersom Norges 11. sammenlagtseier i den tysk-østerrikske hoppukas 68 år lange historie skal bli en realitet.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Ny hoppuke-bragd: – Helt utrolig! Helt utrolig!

Ulik erfaring

Det er ingen hvem som helst hoppukedebutant Lindvik skal forsøke å utkonkurrere i mandagens renn. Polske Kubacki opplevde karrierens hittil største øyeblikk da han ble verdensmester i normalbakken i Seefeld sist sesong. I 2017 bidro han i tillegg til polsk gull i lagkonkurransen undere Lahti-VM.
For ett år siden ble 29-åringen andremann nettopp i hoppukeavslutningen i Bischofshofen. Det ga fjerdeplass sammenlagt.
Lindvik har til sammenligning ingen erfaring fra bakken som blant annet er kjennetegnet ved det lange rettstrekket i tilløpet ut mot hoppkanten.
– Vi får se hvordan han takler bakken. Det blir spennende for det er første gang, og Bischofshofen er litt spesiell, sier landslagssjef Stöckl.
Kubacki er samtidig ingen seiersmaskin i verdenscupsammenheng. Kun én individuell seier har det blitt så langt. Lindvik har til sammenligning to – begge tatt i løpet av den siste snaue uken.

Kubacki tror på seg selv

Til tross for at han er debutant fremheves stadig Lindviks «lugne» fremtoning og væremåte som en fordel for nordmannen. Hoppuke-rival Kubacki virker heller ikke spesielt preget av stundens alvor når han snakker med NTB om dramaet som venter mandag.
Konfrontert med at de fleste vil anse ham som favoritt foran rennet i Bischofshofen, trekker polakken på smilebåndet.
– Det kan de gjerne si. Jeg bryr meg ikke om det. Det er deres mening, lyder svaret.
Duellen med Lindvik er han heller ikke så opptatt av å bruke mye krefter på.
– Jeg ser ikke sånn på det. Jeg konsentrerer meg om det jeg skal gjøre i bakken. Kampen om hoppukeseieren og i alle andre konkurranser er ikke noen fysisk fight mellom oss, men handler om hva vi kan få til i bakken. Jeg må konsentrere meg om mine hopp og kan ikke påvirke hva andre gjør, sier Kubacki til NTB.
Han har stor tro på egne ferdigheter.
– Jeg er ganske trygg på at jeg kan hoppe veldig bra også i Bischofshofen, og det har jeg vist mange ganger, sier polakken.
De første indikasjonene på hvordan mandagens drama vil ende kommer i søndagens treningsomganger og kvalifisering i Bischofshofen.
(©NTB)
Sett denne?

Stöckl tror nesten ikke det han ser etter Lindviks kunsthopp

Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34
Hopp
Møter skiforbundet til drøftelsesmøte i dag
14/10/2021 PÅ 06:14