For da Tande vant to av rennene i hoppuka tok det helt av. Tyskerne elsket bildene av lysluggen omfavnet av mamma Trude på sletta.
«Mammas gullgutt» og «posterboy» var noen av beskrivelsene som de tyske tabloidene fant fram.
– Det var helt fint det. Jeg er glad i moren min, smiler Tande.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 KLOKKEN 16:38
– Ble du overrasket?
– Jeg ble litt overrasket over interessen, men det er bare moro at de syntes det var noe å skrive om, sier KIF-gutten.
– Hvordan opplevde moren din oppstyret?
– Mutter’n påsto at hun ikke likte å være i mediene, men jeg tror nok at hun egentlig syntes det var litt moro, men det kan hun jo ikke innrømme, humrer 23-åringen.

Familien kommer

De tyske fotografene kan bare forberede seg. For mamma Trude ankommer hoppuka også denne gangen.
– Samboeren min kommer ikke nedover, men mutter’n, fatter’n, søsteren min og broren min og dama hans kommer nedover. Det blir koselig. Det er alltid hyggelig å ha familien rundt seg, sier medieyndlingen.
Tande kjempet om seieren i hoppuka i fjor, men feilet stygt i avslutningen i Bischofshofen. Den formsterke hopperen glemte å sette fast en klips og tabbet seg ut. Missen kostet trolig nordmannen sammenlagtseieren, som ville vært Norges første siden Anders Jacobsen vant i 2006/07.
– Det er godt å være tilbake, sier Tande bestemt.

Revansjjakt

– Hva om du kommer i samme posisjon?
– Jeg skal være litt mer til stede når jeg går gjennom prosedyrene på toppen. Det er det eneste jeg har endret. Jeg skal ikke være for fokusert på det som skjer videre, slik at jeg går glipp av detaljer der og da, sier verdenscuptreeren.
– Ergrer du deg over missen?
– Jeg ligger ikke og ergrer meg over det, men dersom jeg ikke har klart å vinne hoppuka den dagen jeg legger opp, da vil jeg nok være litt småforbannet. Fram til da har jeg mange muligheter, sier den revansjlystne buskerudhopperen.
– Hva vil det bety å gå helt til topps?
– Det vil være helt enormt. Det er den største turneringen vi har i sporten vår, og en av de største som finnes i sport generelt, sier Tande.

Topp ti

Han har vært topp ti i alle renn hittil i sesongen. Det lover godt foran firebakkersturneen.
– Jeg føler at jeg er i ganske bra slag. Jeg har mer å gå på. Jeg har ikke fått full klaff i to omganger. I de beste hoppene mine er jeg god nok til å kjempe om seirer. Får jeg til to slike hopp, blir jeg vanskelig å slå, sier Tande.
5-4-2-5-3-4-10 er hans resultater hittil i vinter.
– Det gir en veldig stor trygghet. Jeg vet at stabiliteten i renn er der, sier Norges fremste seiershåp i den 66. hoppuka.
(©NTB)
Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 KLOKKEN 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 KLOKKEN 17:10