Dermed ble det en ny østerriksk triumf, Krafts annen på rad etter at han i Zakopane brøt en langvarig seierstørke. Kamil Stoch fra Polen ble nummer to etter å ha knust bakkerekorden med 148,5 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp fra 6.-plass.
Robert Johansson leverte et kjempehopp på 141 meter i første omgang og ledet 7,3 poeng foran hjemmefavoritten Ryoyu Kobayashi. I finaleomgangen slo han av til 127 meter og endte 13,4 poeng bak vinneren. Han var 3,6 poeng bak Stoch.
– Jeg hadde to stabile hopp i dag. Jeg er fornøyd med hoppingen min og endte på pallen, så ting er i ferd med å bli bedre. Jeg håper å hoppe godt igjen søndag. Det er godt å se at jeg kan kjempe om seier, sa Johansson i en pressemelding fra FIS.
Hopp
Enighet i hoppkonflikten: Bråthen får ny rolle
21 TIMER SIDEN
Halvor Egner Granerud endte på 7.-plass, mens Robin Pedersen endte på 30.-plass. Bare tre nordmenn kom med til finaleomgangen.

Senket farten

Det ble gått ned på farten flere ganger i første omgang. Kobayashi hoppet ti meter kortere enn Johansson, men med mindre fart. Nest lengste hopp hadde slovenske Timi Zajc med 140 meter, men han hadde mer fart enn nordmannen.
I finaleomgangen gikk man ned på farten etter Stochs kjempehopp.
– Jeg aner ikke hvor energien kom fra. Jeg har vært syk. Selv om jeg føler meg bedre i dag er jeg fortsatt svak, men jeg hoppet helt uten press, og det hjalp, sa Stoch.
– Jeg så at Kamil gikk ekstremt høyt og nådde veldig langt. Jeg var nervøs fordi jeg måtte starte fra port 7, for med så lite fart må det klaffe helt i satsen. Jeg er veldig glad for at jeg fikk det til så bra, sa Kraft.
Granerud hoppet 135,5 meter i første omgang og var da på 8.-plass. Med 130 meter i finalen klatret han ett trinn oppover resultatlista.

Langt bak

Pedersen var på 26.-plass etter å ha hoppet 122,5 meter i første omgang, men endte sist av dem som hoppet to ganger etter at han falt ned på 109 i siste hopp.
Anders Fannemel og Marius Lindvik røk ut etter skuffende hopp på henholdsvis 110,5 og 106 meter i første omgang. De endte på 39.- og 47.-plass.
Johann André Forfang feilet i kvalifiseringen fredag, der han endte tredje sist og var en av de fem som ikke klarte å kvalifisere seg til rennet.
(©NTB)
Sett denne?
Hopp
Ønsker mistillitsforslag mot skistyret
17/10/2021 PÅ 10:32
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
14/10/2021 PÅ 19:56