Hilsenen til den tidligere storhopperen var påtrykket dressen til Marius Lindvik og de øvrige norske profilene på overarmen. Det setter hovedpersonen svært stor pris på.
– Jeg vet jo at de heier på meg, både gutter og jenter. Men likevel at de overrasker meg på den måten og samtidig presterer som de gjør, det blir det grining av. Pokker ta dem, sier en rørt Rømøren til NTB.
I juli ble det offentlig kjent at Romøren er rammet av den sjeldne kreftformen Ewing-syndrom. Bare fem til ti nordmenn blir rammet av krefttypen årlig.
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
I GÅR PÅ 19:56
Han har siden gjennomgått tøff behandling. Så sent som 2. nyttårsdag meddelte Romøren på sin Instagram-profil at han var i gang med en ny runde med cellegiftbehandling.
I forkant av lørdagens renn i Bergiselbakken sendte han sine lykkønskninger til de norske hopperne fra sykehuset.

Viktig for laget

Tilbake fikk han støtteerklæringen på dressen.
– Man prøver å sette litt perspektiv på ting, og vi har en god venn og kollega som kjemper sin tøffeste kamp noensinne. Vi vet at Bjørn Einar er veldig sliten, og vi tenkte at dette var fint å gjøre, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.
– Vi vil vise ham at vi tenker på ham og forhåpentligvis gi ham noe positivt ved siden av å hoppe godt på ski. Det vet vi betyr mest for han, legger han til.
(Artikkelen fortsetter under):

Stöckl tror nesten ikke det han ser etter Lindviks kunsthopp

Til tross for fremgangene i hoppuka går også tankene hjem til Romøren.
– Dette er tungt for Bjørn Einar, men også tungt for miljøet vårt. Han er høyt verdsatt, og vi savner han. Markeringen vår er ikke så mye, men det er det vi kan gjøre herfra. Vi står i kampen sammen med han, sier Bråthen.

Flere lykkønskninger

Hopperne er naturlig nok på samme linje som sjefen.
– Det er fordi Bjørn Einar er viktig for oss, og vi tar vare på familien. En liten hilsen er det minste vi kan gjøre, sa Robin Pedersen til NTB om markeringen.
De norske hopperne er langt ifra de eneste som har Romøren i tankene under årets tysk-østerrikske hoppuka. Tyske Alina Haasis (27) er Romøren-fan og bruker hoppuka til å lage en bok med lykkønskninger til nordmannen fra hoppmiljøet.
Blant dem som har bidratt til boken, er den mektige renndirektøren i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Walter Hofer, og store deler av startfeltet i hoppuka. Gamle Romøren-rivaler som Gregor Schlierenzauer, Robert Kranjec og Martin Schmitt har også skrevet.
Lørdagens renn er det tredje og nest siste i hoppuka. Den avsluttes i Bischofshofen mandag.
(©NTB)

Ny hoppuke-bragd: – Helt utrolig! Helt utrolig!

Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34
Hopp
Møter skiforbundet til drøftelsesmøte i dag
14/10/2021 PÅ 06:14