Riiber med revansje på Lillehammer – Oftebro nummer to

Oppdatert 04/12/2022 klokken 16:01 GMT+1

Kombinertstjerne Jarl Magnus Riiber slo tilbake etter lørdagens andreplass og knuste konkurrentene i verdenscuprennet på Lillehammer søndag.

Kombinertstjerne Jarl Magnus Riiber

Riiber var best i hoppbakken og hadde en ledelse på 16 sekunder ned til østerrikske Mario Seidl, som ble nummer to i hoppkonkurransen. Gårsdagens vinner, Jens Lurås Oftebro, gikk ut 28 sekunder etter Riiber.
– Et halvminutt på Jens i dag, er absolutt bra skihopping. Det er en del å gå på enda, men jeg har vist på Beitostølen at jeg virkelig kan hoppe bra på ski. Jeg venter på den dagen utover, sa Riiber til NTB.
Nordmannen satte opp et utrolig marsjtempo på 10-kilometeren og økte forspranget sitt til nesten et halvt minutter etter bare 2,5 kilometer. Etter fem kilometer hadde han en ledelse på 44 sekunder.
Da han gikk ut på den siste av de fire rundene, var løpet så godt som allerede vunnet da han hadde jobbet seg opp en ledelse på 49 sekunder.
– Jeg er veldig fornøyd. Jeg klarer å stå veldig gode 10-kilometere nå og kan gå ut å «marsje». Det er en god følelse, sa Riiber.
Oftebro gjorde også et meget godt langrenn og gikk seg opp til 2.-plass, 47 sekunder bak Riiber. Tyske Vinzenz Geiger ble nummer tre.
– Det var blytungt. Jeg følte meg ok fra start, men så ble jeg stiv som en stokk på den andre runden. Jeg fikk heldigvis samlet nok krefter til et støt på slutten der, sa Oftebro til TV 2.
Riiber fikk en knallstart på sesongen da han tok sin 50. og 51. verdenscupseier i finske Ruka. Etter lørdagens 2.-plass kom han tilbake til topps og sikret sin 52. verdenscupseier søndag.
Andreas Skoglund (13.-plass), Jørgen Graabak (18), Einar Lurås Oftebro (20), Espen Andersen (21), Kasper Moen Flatla (26), Sebastian Østvold (37), Espen Bjørnstad (39) og Simen Tiller (40) gikk også søndagens kombinertrenn på Lillehammer.