PYEONGCHANG (Eurosport.no): Anders Fannemel er ikke tatt ut til hoppernes første konkurranse i OL.
Det ble klart tidlig torsdag morgen norsk tid. De fire hopperne som skal i aksjon i kvalifiseringen i normalbakke torsdag kveld er Daniel-André Tande, Johann Andrè Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson.
  • Se hopp normalbakke, kvalifisering på Eurosport Player og Eurosport Norge torsdag fra kl. 12.30!
PyeongChang
Har bedt om å få alle vinduer polstret: – Det er en utfordring
03/02/2018 PÅ 08:20
Hopperne har gjennomført tre treninger i den vindutsatte bakken i PyeongChang. Det var på forhånd av uttaket stilt spørsmål til om det var Fannemel eller Stjernen som ville bli vraket, men Stjernen klinte til og var best av samtlige på trening torsdag morgen lokal tid.
– Det er prestasjonen de siste tre treningene vi har hatt som ligger til grunn for avgjørelsen. Det var ganske klart egentlig. Det var dessverre sånn at Fannemel aldri kom ordentlig i gang, fant ikke ut av bakken og hadde litt teknisk trøbbel, så det ble ganske stor avstand mellom ham og Stjernen, forteller landslagssjef Alexander Stöckl til Eurosport.no.
– Det så veldig lovende ut, spesielt treningen onsdag. Da var Johansson best, Forfang presterte ganske bra og så vet vi at Tande har veldig stort potensial, fortsetter han.

Enkelt uttak

Eurosports hoppekspert Anders Bardal mener Stöckl fikk en enkel jobb med å ta ut laget til normalbakke.
– Det er helt fair at det var Andreas Stjernen som ble tatt ut. Alle har vært gode på hver sin trening, så jeg tror vi stiller et sterkt lag, sier Bardal.
(saken fortsetter under videoen)
På pressetreffet onsdag var alle til stede, bortsett fra Tande. Han var igjen på hotellet med en vond tann. Sammen med Forfang som vant i generalprøven i Willingen, var 24-åringen kanskje den som hadde sikrest plass på laget.
– Tande måtte stå over trening i går, men var med i dag. Teknisk sett var det siste hoppet hans veldig bra, men han hadde ekstremt dårlige forhold, så det så litt tungt ut på lista, men han har potensial til å kjempe om en topplassering, sier Stöckl.
Tande var tydelig misfornøyd på trening, men Stöckl er ikke bekymret for at han skal dra med seg det inn i konkurranse.
– Han hadde litt trøbbel med å komme i gang, men jeg føler det siste hoppet hans var bra. Han fikk ikke betalt på grunn av forholdene, og da er det litt kjipt selvfølgelig. Men vi tok en prat da han kom opp og jeg tror han skjønner at det var et ganske bra hopp, sier Stöckl.

Ikke bekymret

Forholdene i bakken har vært svært varierende de siste dagene, men Stöckl er ikke bekymret foran torsdagens kvalifisering.
– Det er litt mer vind på dagtid, men så går det veldig fint på kvelden. Så vi går ut fra at det blir mindre vind, og dermed blir det jevnt. Da tror jeg det går helt greit, sier han.
Selv om Fannemel ikke får muligheten til å vise seg frem i konkurranse i denne omgang, har Stöckl på ingen måte lukket døren for den eneste hopperen som også var i aksjon i Sotsji for fire år siden.
– Vi skal bruke litt tid med ham nå på tekniske øvelser, så satser vi på å få han i stand til storbakke-konkurransen senere, sier Stöckl.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46