PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Onsdag hadde de norske hopperne sine første treningshopp i normalbakken i OL-anlegget i PyeongChang.
Allerede torsdag kl. 13:30 norsk tid, en dag før den offisielle OL-åpningen, skal hopperne i aksjon i kvalifiseringen til rennet i normalbakken. Men for de fleste hopperne startet alvoret allerede i det første treningshoppet i OL-byen.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31
– Tande og Forfang, som har vært de beste i det siste, er neste klare om dei kke gjør noe veldig dumt. Resten må vi bare se. De har seks treningshopp – tre i dag og tre i morgen, så må vi etter det ta en avgjørelse på hvem som er med, sier Stöckl til Eurosport.no
På spørsmål om det blir et amerikansk uttak, svarer han følgende:
– Ja, det kan du egentlig si, men det er ikke bare den som hopper lengst eller noe sånn, utvikling og teknisk ting er med i bildet, så det blir litt mer helhetlig, sier han.

– Var et par dager med grubling

Andreas Stjernen er en av tre hoppere som kjemper om de to plassene i tillegg til i utgangspunktet klare Daniel-André Tande og Johann André Forfang. De to andre er Anders Fannemel og Robert Johansson.
Trønderen hoppet bra på onsdagens trening, og kan ha skaffet seg en ørliten fordel overfor de andre etter dag èn.
– Det gikk OK. Det startet ikke helt topp, men det siste hoppet er ganske nærme. Jeg ser lysere ut på det nå enn etter hoppinga forrige helg, sier Stjernen til Eurosport.no, og sikter til den skuffende 26. plassen i det siste verdenscuprennet før OL.
– Det var det et par dager med grubling. Nå har jeg fått noen brikker til å dette på plass,og satser på å finne ut av de neste koblingene også, sier han.

Stöckl om OL-bakken: – Fordel oss

Norges østerrikske landslagssjef er svært optimistisk før normalbakke-rennet, og mener forholdene ligger til rette for det norske laget.
– Denne bakken er litt fordel oss, for den er ganske stor for å være normalbakke. Den har en bakkestørrelse på 120 meter, noe som er det største så lenge jeg har vært med. Så det er ikke det verste for oss, sier Stöckl.
At bakken er svært værutsatt, og at det er meldt en del vind de neste dagane, bekymrer landslagssjefen.
– Ja, bekymret, men det får jeg ikke gjort noe med. Det blir som det blir. Vi får bare håpe juryen gjør jobben sin. Om de klarer det, får vi et fair renn. Men selvsagt må vi ha litt flaks. Når vi snakker om medaljer så må du ha flaks, sier han.
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46