Eurosport

Maren Lundby er kanskje Norges største gullfavoritt i OL: – Jeg har tenkt å gå «all in»

Norges kanskje største gullfavoritt i OL: – Jeg har tenkt å gå «all in»

11/02/2018 16:10Oppdatert 11/02/2018 16:13

Maren Lundby (23) har vært nesten utilnærmelig i hoppbakken i hele år. Mandag kjemper Gjøvik-jenta om OL-gull.

– Jeg forventer på ingen måte at jeg skal vinne. Jeg så jo på guttene sitt renn i går, da var det ingen av favorittene som kom på pallen. Det var det samme med slopestyle i dag, da var det ingen norske på pallen og det var jo litt bombe. Det viser at du må ha dagen og presetere i mesterskap og det er noe spesielt med det, sier Lundby til Eurosport.no.

Klar for rennet

Men det er ingen tvil om at vårt kanskje største gullhåp i dette OL er klar for oppgaven:

– Jeg føler meg bra, og er veldig klar for å komme i gang. Jeg har ventet på dette i fire år nå, så det blir greit å komme i gang og få det gjort. Formen er så god som den er, og så må jeg bare fortsette å være offensiv og gå inn i rennet og tenke at jeg skal fikse det her. Jeg har muligheten til å vinne og er fullstendig klar over det. Jeg ønsker ikke å gå i noen forsvarsposisjon, men gå «all in».

– Ja, det var skikkelig inspirerende. Jeg satt og så på og hoppet i sofaen. Det var helt rått, smiler Lundby.

(saken fortsetter under videovinduet)

Ingen eksperttvil

Eurosports hoppekspert, og olympisk bronsevinner, Anders Bardal er ikke i tvil om hvordan damenes renn kommer til å ende.

– Hvis hun gjør det hun har gjort tidligere i sesongen og hvis vi får forholdsvis fine og jevne forhold, så tar hun gull. Hun er god nok til det og er kanskje et av våre største gullhåp, slår Bardal fast.

– Hvordan tror du hun takler presset?

– Jeg har snakket med henne og hun er spent på det som skal skje. Det er forsåvidt de rundt henne også. Men alternativet hadde ikke vært noe bedre, om hun ikke hadde vært en favoritt. Hun virker veldig trygg på sitt opplegg, på hoppingen sin og da kan egentlig vi også ha noen forventinger til henne, avslutter Bardal.

PS. Lundby falt stygt på søndagens trening (se video) etter dette intervjuet. Eurosport.no får imidlertid opplyst at det bare er snakk om et lite slag i hofta og alt var bra på den medisinske sjekken.

Se fallet her:

0
0