Lindvik landet på 138,5 meter fra et tidlig startnummer i kvalifiseringen. Den lengden klarte ingen av dem som fulgte å straffe.
Lindvik ble til slutt nummer fem i kvalifiseringen, etter at verdenscupleder Kamil Stoch, Markus Eisenbichler, Richard Freitag og Dawid Kubacki gikk forbi på poeng. Polske Stoch vant kvalifiseringen med et hopp på 137 meter. Han hoppet med to avsatser lavere fart enn Lindvik.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31

OL-billetter i potten

19-åringen skulle med sine prestasjoner egentlig ha deltatt i skiflygingsrennet i Kulm forrige helg, men Det internasjonale skiforbundet (FIS) stoppet ham fordi han ikke har noen verdenscuppoeng.
I stedet får Lindvik sjansen i Polen denne helgen, og der kan formhopperen med full uttelling kaste seg inn i kampen om en OL-billett. Landslagstrener Alexander Stöckl har varslet at han ikke tar ut OL-troppen før etter rennene i Zakopane. Årsaken til utsettelsen skal være at hoppledelsen ønsker på se nettopp Lindvik og Halvor Egner Granerud i aksjon i Polen.
Det meste tyder på at Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Anders Fannemel får reise til PyeongChang, men Clas Brede Bråthen innrømmer at Lindvik er OL-aktuell.
– Marius Lindvik leverer hopping under dagens trening og kvalifisering som tar pusten fra de fleste som mener de har greie på denne idretten. Følger han opp dette i morgen vil det bli et svært interessant OL-uttak. Denne situasjonen har vi jobbet for å komme i, skriver landslagets sportssjef på Twitter.
Tande, som forrige helg ble verdensmester i skiflyging, står over rennene i Zakopane på grunn av sykdom.

Sterk norsk innsats

Den norske innsatsen var det lite å si på. Johann Forfang og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer åtte og ni etter å ha landet på 128,5 og 131,5 meter. Anders Fannemel (128 meter) og Halvor Egner Granerud (129) fulgte på 13.- og 15.-plass. Robert Johansson ble bare nummer 31, men får en ny sjanse lørdag.
Størst grunn var det til å sette utropstegn bak innsatsen til nevnte Lindvik. Romerikingen har en rekke sterke innsatser bak seg i kontinentalcupen den siste tiden. Sist helg ble han nummer to og tre i rennene i tyrkiske Erzurum.
Dermed leder han kontinentalcupen sammenlagt.
(©NTB/Eurosport.no)
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46