PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):Maren Lundby hoppet 110 meter og fikk 264,6 poeng i kvinnenes OL-hopprenn. Hun kom hele 12 poeng foran tyske Katharina Althaus på andreplass. Tredjeplassen gikk til japanske Sara Takanashi, med 243,8 poeng.
– Det er ingen tvil! Maren Lundby lever opp til favorittstempelet så til de grader, sier Eurosports hoppkommentator Jørn Sundby etter gullmedaljen var et faktum.
Den andre norske hopperen, Silje Opseth, endte på 16.-plass – etter et hopp på 91,5 meter og 178,2 poeng. Det er Opseths hittil beste internasjonale plassering.
Hopp
Lundby med suveren seier i Holmenkollen: – Ekstra stas
11/03/2018 PÅ 11:21
Se det siste hoppet til Lundby her. Saken fortsetter under videoen.

Gulljente i hundre

Det var mye press og motgang for Lundby før rennet. Vond hofte etter fall, brukket sko før prøveomgangen og et stort forventningspress som den første favoritten. Det levde hun opp til. Og etterpå var smilet bredt.
– Å fly over den grønne linjen var helt rått. Når man flyr nedover ser man ikke om man flyr over linjen eller ikke. Men så gjorde jeg det, og det var helt nydelig, sier gullvinneren med et stort glis til Eurosport.
Med gullet i hopprennet, blir Lundby Norges 100. utøver til å ta gull i vinter-OL. Med rennets lengste hopp, skriver hun seg dermed inn i historiebøkene. Men den lugne hoppstjernen mener ikke det var noe ekstraordinært med hoppet hun leverte.
– Det var et helt vanlig hopprenn i dag også. Eller i min verden klare jeg i hvert fall å gjøre det til det, sier Lundby.
Statsministeren gratulerer gulljenta. Saken fortsetter under.

Først også i første

Etter første omgang av rennet lå Lundby på førsteplass med 125,4 poeng, etter hopp på 105,5 meter. Da var det kun 2,2 poeng foran tyske Althaus, og 5,1 poeng foran japanske Takanashi på tredjeplassen. Det ble dermed tidlig klart at det var denne trioen som skulle kjempe om gullet.
– Maren viser ordentlig styrke. Det var ikke lette forhold over den kulen. Hun er stabil og balansert, sa Eurosports hoppkommentator Jørn Sundby etter hoppet.
Lundby selv bekrefter at det ikke var helt på topp over kulen den første omgangen.
– Det føltes ikke bra over kulen der, men jeg klarte å dra noen meter nede der, sa hun om hoppet.
Silje Opseth lå på en foreløpig 18.-plass etter førsteomgangen, med et hopp 89,5 meter.

Ikke hindret av fall

Under søndagens trening falt Lundby stygt, og fikk et slag i hoften. Med en førsteplass ser det kanskje ikke ut til at det påvirker henne så mye, men den norske hopperen har blitt observert haltende før rennet. Den norske hoppsjefen, Clas Brede Bråthen, sa imidlertid til Eurosport.no etter førsteomgangen at hun er tøff som klarer en slik prestasjon med en kjenning i hoften.
– At hun leder er en større prestasjon enn folk tror. Det er hoften, hun kjenner litt der. Men at hun leverer så bra sier hvor tøff hun er.
Hopp
Maren Lundby skrev ny hopphistorie
04/03/2018 PÅ 11:18