INNSBRUCK (Eurosport.no):
Andreas Stjernen (29) fikk fullklaff i finaleomgangen i Bergiselbakken i Innsbruck torsdag.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31
Nordmannen svevde 127 meter og hoppet seg opp til det som til slutt ble en fjerdeplass og ny bestenotering denne sesongen.
Like ved stod Halvor Egner Granerud (21) midt i et intervju med Eurosport.no.
– Hæ? Se Stjernen da!, utbrøt 21-åringen, midt i sin egen setning, da lagkameraten landet rundt 20 meter unna.
– Det er rått. Det er gøy, fortsatte han, lykkelig på Stjernens vegne.
Granerud og Stjernen er de to nordennene som ligger dårligst an i sammendraget i verdenscupen denne sesongen, og landslagstrener Alexander Stöckl har tidligere uttalt overfor Eurosport.no at det er sannsynlig at bare en av dem får plass i OL-troppen som tas ut i slutten av januar.
I ytterste konsekvens kan Stjernens sistehopp som sikret ham 4. plassen, være det som gjør at Granerud mister muligheten til å bli med resten av lagkameratene når de setter seg på flyet mot Sør-Korea i februar.
Det er åpenbart at på hopplandslaget så er det «vi» foran «jeg», for gleden i Graneruds øyne, på vegne av lagkamerat Stjernen, var åpenbart genuin.
– Det er veldig gledelig å høre at han gjør det. Jeg føler det samme når han gjør det bra, for det er motiverende å se at lagkamerater gjør det bra, sier Stjernen, som understreker at det er veldig godt samhold i det norske hopplandslaget.
Han klarer likevel ikke å la vær å le når han får høre om lagkameratens reaksjon.
– Hehe, det er bra det da. Jeg traff vel overraskende godt og tipper jeg var litt heldig med at luften kom inn akkurat da jeg skulle hoppe, så det klaffet bra, forteller Stjernen.
Trønderen mener han for alvor har noe på gang før Hoppuka avsluttes i Bischofshofen til helgen.
– Det var veldig bra. Jeg føler jeg klarer å fortsette trenden fra Garmich og blir bedre og bedre. Jeg er veldig fornøyd med det siste hoppet og at jeg klarer å hoppe meg opp såpass mye som jeg gjør, men det hadde selvsagt vært ønskelig med et like bra førstehopp også, sier Stjernen.
Men selv om formen er stigende, tar Stjernen ikke noe OL-uttak på forskudd, og understreker at mye skal skje før den tid kommer – også for lagets yngstemann.
– Vi er seks stykker som er her, og fem som skal til OL. Det er nå en liten stund til vi skal dit, og det er fremdeles store håp for Granerud også, sier han.
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46