Han er eldstemann i feltet og fikk ikke plass på hopplandslaget foran kommende sesong. Likevel har Tom Hilde store ambisjoner for sesongen. I sommer har han fått trent godt og stort sett vært skadefri.
Når NM starter lørdag er det en motivert 30-åring som sitter på bommen. Under NM ønsker han å markere seg og vise at han blir en å regne med kommende sesong.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 KLOKKEN 16:31
– Toppnivået på de seks på landslaget er selvfølgelig høyere enn på oss under, men de skal hoppe de også. Mye har skjedd i løpet av sommeren. Det er et ganske åpent NM, sier Hilde til Eurosport.no.

Drømmer om OL og sender et stikk til nettrollene

For 30-åringen har er krystallklart mål. I sommer har har han fått gjort mange gode hopp på høyt nivå og trent hardt. Nå håper han at det skal gi ham en plass til sesongens viktigste målsetting.
– Jeg har et mål om å være med i OL og prege det. Så får vi nesten bare se. Det er et ikke et så veldig realistisk mål om at jeg skal være med å prege og kjempe om medaljer der når du ser på resultatene de siste årene, men jeg har i hvert fall troen. Så får folk rundt mene det de vil. Det bryr jeg meg ikke så veldig mye om, sier Tande.
– Er det et lite stikk til noen?
– Det er et lite stikk til alle nettroll som kommenterer at Tom er ferdig. «Hvorfor er han tatt ut til det rennet» og slikt. Du ser nok av de. Det er jo fordi ingen andre er bedre på den tiden til å ta min plass. Det er jo også positivt at folk gidder å bry seg. Vi koser oss med å lese fra «haters». Det viser bare at det er interesse for det vi holder på med. Det får vi takke for, men det går an å være positiv også.

Tande: – Håper han klemmer til i morgen

Hoppstjernen Daniel Andrè Tande har fått med seg utviklingen til Hilde denne sesongen og liker det han ser. Som en av favorittene i NM håper han at veteranen gir ham konkurranse under rennet.
– Jeg synes han har vist positive tendenser på slutten av sommeren. Jeg tror han kan vise gode tendenser. Han er blitt flinkere til å fly. Jeg håper han klemmer til i morgen, sier Tande til Eurosport.no.
Hilde er klar på hva som skal til for at han kommer med på OL-laget. 30-åringen vil levere så godt at landslagsledelsen ikke kan utelate ham fra laget.
– Det eneste jeg kan gjøre er at de da enten ikke kan unngå å ta meg ut eller hoppe meg inn til verdenscup via kontinentalcupen. Det er mange muligheter og mulighetene kommer til å komme utover vinteren, påpeker Hilde.
Saken fortsetter under bildet:

Alexander Stöckl

Foto: Scanpix

– For tidlig å si noe

Landslagstrener Alexander Stöckl er klar på at Hilde kan komme med på laget om han gjør seg helt uunværlig for laget. Men å diskutere laguttaket til OL vil han ikke gjøre akkurat nå.
– Det for tidlig å si noe med Pyeongchang nå, men vi ser at de som er i toppen nå og som har vist potensial tidligere, holder seg i toppen er det klart hvem som drar, sier Stöckl til Eurosport.no.
Østerrikeren har også fått med seg den gode sommeren til Hilde og tror han vil gjøre det bra under NM,
– Vi så noen fine hopp av ham i Trondheim som ikke er hans favorittbakke. Det har han sagt flere ganger. Denne bakken kjenner han godt. Det kan hende at han gjør noe bedre, forteller landslagstreneren.
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 KLOKKEN 15:46