INNSBRUCK (Eurosport.no):
18. mars 2017.
Det er en dato Johansson aldri vil glemme. Likevel husker han ikke alt fra den helt spesielle dagen.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31
– Du har så mye adrenalin at du glemmer det. Det er mye fra sletta jeg ikke husker, sier han.
Vi skrur tiden tilbake ti måneder og flytter oss til Vikersund. 27-åringen har akkurat satt ny verdensrekord med 252 meter. Jubelen kan nærmest høres i hele Buskerud.
Når Johansson skal prøve å oppsummere minuttene etter hoppet, er det imidlertid mye som mangler. Adrenalinet tok rett og slett over for hukommelsen.
Les også: Frykter han vrakes til OL

Ble fulgt etter inn i skifteboden

Først torsdag kveld får han svaret på hva som skjedde i minuttene etter den utrolige bragden. Et kamera-team har nemlig fulgt de norske hopperne for å lage serien Hopplandslaget. Det betydde blant annet at de lå i rygg på Johansson i minuttene etter han ble historisk.
– Jeg er spent på episoden som kommer fra Vikersund. Der husker jeg ikke så mye selv i hvert fall. Det blir spennende å se, sier han forventningsfullt til Eurosport.no.
– Du har ikke sett noe fra det?
– Nei. Jeg har så vidt sett noe fra sletta og reaksjonene rett etter det. De var med inn i skifteboden blant annet, det har jeg ikke sett noe av. Jeg tipper det ser ut som en kar som er litt satt ut, humrer han.
  • Se episoden torsdag kveld på MAX og Dplay fra klokken 20.30
Saken fortsetter under videoen:

Mener fjoråret snudde karrieren

Verdensrekorden hadde han kun i rundt en halvtimes tid. Da satte Stefan Kraft ny rekord.
Søre Ål-hopperen er likevel klar på at prestasjonen betydde mye for karrieren.
– Det å sette en verdensrekord er noe helt ekstremt. Det er noen krefter som er i sving som folk ikke kan tenke seg, tror jeg. Jeg har prøvd å forberede meg på det, men det går ikke an å forberede seg på det når du tar av sånn. Den følelsen i kroppen kommer til å sitte i lang tid.
– Fjorårssesongen gjorde at jeg fikk karrieren min snudd. Jeg har vært en sliter og jobbet hardt for å komme opp. Nå fikk jeg muligheten ganske tidlig, og klarte å ta den med pallplass i verdenscupen og 14. plass sammenlagt. Jeg har vært med å prege sesongen på en positiv måte. Det har vært med på å snu karrieren min til dit jeg ville at den skulle gå.
Torsdag endte mannen med den velkjente barten på 7. plass i Innsbruck på en svært sterk norsk dag. Daniel-André Tande kom på 2. plass, mens Andreas Stjernen endte rett utenfor pallen. Polske Kamil Stoch vant.
Nå flytter utøverne seg til Bischofshofen til det fjerde og siste rennet. Der er det kvalifisering fredag 17.00, før det hele avsluttes lørdag.
Se resten av konkurransen på Eurosport Player.
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46