Eurosport

Dobbelt norsk i hoppkvalifiseringen – tyskerne utpeker nordmennene som favoritter

Dobbelt norsk i hoppkvalifiseringen – tyskerne utpeker nordmennene som favoritter

16/02/2018 15:20Oppdatert 17/02/2018 10:47

Femti hoppere skulle fredag ettermiddag kvalifisere seg til morgendagens finalerenn i stor bakke for herrene. De fire utvalgte norske kom lett videre.

– Johansson vinner kvaliken! Da håper vi det blir som med Wellinger i normalbakken, som vant både kvalik og finale, sa Eurosports hoppekspert Kjetil Strandbråten.

Se Johanssons kvalifiseringshopp her. Saken fortsetter under videoen.

Stjernen i spenning

Tande og Stjernen var begge usikre kort før uttaket til storbakken tidligere i uken, men begge fikk plass – på bekostning av Anders Fannemel. Stjernen, som leverte det dårligste norske hoppet fredag, mener det var spenningen som tok overhånd da han satte utfor den store bakken.

– Det var greit å kjenne på litt ekstra spenning, og da gjorde jeg litt ekstra feil. Men jeg skal rette det opp til i morgen, sa Stjernen til Eurosport etter kvalifiseringen.

Hoppekspert Strandbråten er imponert over nordmennene, som mener de kan sikre flere norske OL-medaljer lørdag.

– Vi har et meget sterkt lag, og har gode kort på hånda for at normdennene skal kjempe om gull og pallen i morgen, sier han.

Tro på norsk i Tyskland

Japanske Ryoyu Kobayashi tok tredjeplassen i kvalifiseringen, 1,1 poeng bak Forfang. To av de store hoppfavorittene, Andreas Wellinger og Kamil Stoch, havnet begge utenfor «pallen» i kvalifiseringen. Wellinger på fjerdeplass og Stoch helt nede på syvende.

I Tyskland, Wellingers hjemland, har de imidlertid tro på polske Stoch før finalen lørdag. Men nordmennene nevnes i det gode lag.

– I mine øyne er Stoch favoritten til å vinne storbakkerennet. Bak ham har vi for eksempel Robert Johansson, som har gjort en god jobb i treningene. Johann André Forfang er også ganske bra. Richard Freitag har kjempet i toppen på treningsomgangene, mens Wellinger trenger å jobbe litt med satsen, sier Sven Hannawald, hoppekspert til Eurosport Tyskland.

Wellinger selv avslørte etter kvalifiseringen at også han tror en nordmann vil gjøre det skarpt i hoppfinalen.

– Jeg tror robert (Johansson) tar det, sier tyskeren til Eurosport.