Hopp
PyeongChang

Dobbelt norsk i hoppkvalifiseringen – tyskerne utpeker nordmennene som favoritter

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Robert Johansson

Foto: Eurosport

AvMartine Markussen
16/02/2018 på 14:20 | Oppdatert 17/02/2018 på 09:47

Femti hoppere skulle fredag ettermiddag kvalifisere seg til morgendagens finalerenn i stor bakke for herrene. De fire utvalgte norske kom lett videre.

  • Alt av OL ser du på TVNorge og Eurosport Player.

Robert Johansson og Johann André Forfang, medaljevinnerne fra normalbakken, viste fredag at de har noe i storbakken å gjøre også. De havnet på første- og andreplass i kvalifiseringen, hvor Johansson leverte et hopp på 135 meter, mens Forfang hoppet to meter lenger. Likevel var det Johansson som kom på topp, med 131,9 poeng. Forfang havnet 3,2 poeng bak med 128,7.

PyeongChang

Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing

19/02/2018 PÅ 16:29

– Johansson vinner kvaliken! Da håper vi det blir som med Wellinger i normalbakken, som vant både kvalik og finale, sa Eurosports hoppekspert Kjetil Strandbråten.

Se Johanssons kvalifiseringshopp her. Saken fortsetter under videoen.

Stjernen i spenning

Daniel André Tande endte på en sjetteplass etter et hopp på 131,5 meter og 126,5 poeng, men hoppet med litt ubestemmelige forhold. Sistemann, Andreas Stjernen, hoppet seg til en 19.-plass, med 110,2 poeng og et hopp på 128,5 meter.

Tande og Stjernen var begge usikre kort før uttaket til storbakken tidligere i uken, men begge fikk plass – på bekostning av Anders Fannemel. Stjernen, som leverte det dårligste norske hoppet fredag, mener det var spenningen som tok overhånd da han satte utfor den store bakken.

– Det var greit å kjenne på litt ekstra spenning, og da gjorde jeg litt ekstra feil. Men jeg skal rette det opp til i morgen, sa Stjernen til Eurosport etter kvalifiseringen.

Hoppekspert Strandbråten er imponert over nordmennene, som mener de kan sikre flere norske OL-medaljer lørdag.

– Vi har et meget sterkt lag, og har gode kort på hånda for at normdennene skal kjempe om gull og pallen i morgen, sier han.

Tro på norsk i Tyskland

Japanske Ryoyu Kobayashi tok tredjeplassen i kvalifiseringen, 1,1 poeng bak Forfang. To av de store hoppfavorittene, Andreas Wellinger og Kamil Stoch, havnet begge utenfor «pallen» i kvalifiseringen. Wellinger på fjerdeplass og Stoch helt nede på syvende.

I Tyskland, Wellingers hjemland, har de imidlertid tro på polske Stoch før finalen lørdag. Men nordmennene nevnes i det gode lag.

– I mine øyne er Stoch favoritten til å vinne storbakkerennet. Bak ham har vi for eksempel Robert Johansson, som har gjort en god jobb i treningene. Johann André Forfang er også ganske bra. Richard Freitag har kjempet i toppen på treningsomgangene, mens Wellinger trenger å jobbe litt med satsen, sier Sven Hannawald, hoppekspert til Eurosport Tyskland.

Wellinger selv avslørte etter kvalifiseringen at også han tror en nordmann vil gjøre det skarpt i hoppfinalen.

– Jeg tror robert (Johansson) tar det, sier tyskeren til Eurosport.

PyeongChang

Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen

19/02/2018 PÅ 15:45
Relatert
HoppPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen