Populære sporter
All sport
Vis alt

Avfeier ungguttens muligheter: – Han skilte seg ikke nok ut

Trond Arvid Alund

Oppdatert 27/01/2018 klokken 18:57 GMT+1

Marius Lindvik (19) ble gitt sjansen under lørdagens laghoppkonkurranse. Ekspertene syns ikke tenåringen viste nok tenner for å bli med til OL.

Marius Lindvik

Foto: Scanpix

På bekostning av Robert Johansson ble forholdsvis ukjente Marius Lindvik gitt muligheten til å vise hva han var god for under laghoppkonkurransen i Zakopane, lørdag. Grunnen til ungguttens inkludering lå ankret i hans siste prestasjoner i kontinentalcupen, og i potten lå en mulig OL-billett og ventet.
For i kvalifiseringen fredag slo nemlig Lindvik til med det lengste hoppet av samtlige, og med det var forhåpningene høye for hva han var kapabel til i et tellende renn.
Lindvik gjorde to gode hopp og lå på samme nivå som de tre andre på det norske laget: Anders Fannemel, Johann André Forfang og Andreas Stjernen. Likevel mener ikke ekspertene at det Lindvik presterte holdt helt inn for å bli med i OL-troppen.
– Han var bedre enn Stjernen i dag, og selvfølgelig er det en grunn til at de lar han prøve seg. Men skal du gå inn og «danke» en annen utøver ut av laget - en som har prestert jevnt i lang tid - må du være soleklart best. Det var han ikke, sier Eurosports hoppekspert Kjetil Strandbråten.

Tror OL-uttaket blir som antatt

Strandbråten legger ikke skjul på at Johanssons prestasjoner i det siste har hatt en litt dalene kurve og at det kan rettferdiggjøres å la en ny mann få prøve seg nå i inngangen til de olympiske lekene. Men det tatt i betraktning tror ikke den tidligere landslagssjefen for kombinert at Johansson mister sin plass.
– Nei, jeg tror ikke Lindvik overbeviste nok. Det er alltid gøy med en joker på laget, men om sykdom eller andre ting skulle oppstå er det greit å ha erfaringen på plass. Én ting er hva man presterer i en kvalifisering, men å gjøre det samme i et renn - og spesielt under et OL - er ikke like lett, meddeler Strandbråten.
Strandbråten får medhold av medkommentator Jørn Sundby.
– Når man skal se på et OL-uttak teller erfaring mye. I år har vi fem hoppere blant de 11 beste, og jeg tipper at de fem som i utgangspunktet var valgt blir med til Sør-Korea. Jeg syns et OL nå blir i tidligste laget for Lindvik, sier Sundby til Eurosport.no.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame