Det ble klart da det japanske skiforbundet offentliggjorde sin OL-tropp lørdag.
Saken ble først omtalt i Japan Times.
Skulle hopperen konkurrere i PyeongChang, vil han bli den første i historien til å delta i åtte vinter-OL.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31
– Det er jo helt vilt. Helt fantastisk. Han har jo levert gode resultater helt siden tidlig på 90-tallet, sier Eurosports hoppekspert Anders Bardal.
Som aktiv konkurrerte Bardal mot Kasai hele karrieren. Han hilste på superveteranen senest under lørdagens avslutningsrenn i Hoppuka.
– Hva er det som gjør at han har holdt koken i alle disse årene?
– Jeg tror det først og fremst handler om at han trives veldig godt med det han holder på med. I tillegg er han en person som liker å reise rundt i verden, og brenner for sporten. Det kan godt hende at det også er lukrativt for hans del også.
Kasai OL-debuterte i Albertville helt tilbake i 1992, og har på sine hittil sju mesterskap tatt to sølv og én bronse.
To av medaljene kom så sent som i Sotsji i 2014. Bardal mener det blir i overkant optimistisk å tro på noen gjentakelse i PyeongChang.
– Det han har vist så langt i vinter tilsier ikke at han skal være noen medaljekandidat i Sør-Korea. Men vi så senest i Bischofshofen at han fortsatt kan levere gode hopp. Mye kan skje i et OL, men jeg har vanskelig for å se at han vil være med å kjempe helt der oppe.
På spørsmål om hva andre idrettsutøvere kan lære av 45-åringen, er ikke Bardal helt sikker på hva han skal si.
– Jeg vet ikke om det er noe voldsomt spesielt ved ham. Det må kanskje være egenskapen i forhold til det å klare å finne gleden til å gå på en ny sesong etter å ha vært i sirkuset i nesten 30 år. Det er noe flere kanskje kan tenke over.
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46