– Problemet er at det er en liten katastrofe når vi som egentlig ønsker å ha stildømming i idretten vår opplever det vi har sett her nå.
Det sa Clas Brede Bråthen til Viaplay etter førsteomgangen av det populære nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Den norske hoppsjefen reagerer kraftig på stilkarakterene som har blitt gitt ut så langt i hoppuka.
Hopp
Hopp: Bråthen-rapport presenteres lørdag
18 TIMER SIDEN
– Når Marius Lindvik får 15,5 av en dommer i Oberstdorf for omtrent den samme landingen som den tyske dommer presterer å gi Eisenbichler 18,5 for i dag. Altså, han detter nesten. Det er nesten sånn at jeg lurer på om de har gardiner oppe i dommertårnet og at de har dratt de for, for det må være helt mørkt der oppe, fortsatte Clas Brede Bråthen.
Hjemmefavoritt Markus Eisenbichler hoppet 141 meter i Olympiabakken, men var svært nære ved å falle i landingen. Likevel fikk tyskeren gode stilkarakterer av samtlige dommere, mens Bråthen sitter igjen med følelsen av at Lindvik har blitt urettferdig behandlet i begge konkurransene så langt.
– Det der er ikke greit i det hele tatt. For det første opplever jeg at Marius får dårlig betalt i Oberstdorf, vi aksepterer det. I tillegg synes jeg han får dårlig betalt for hoppet hans i dag i forhold til konkurrentene sine. I tillegg så blir jo Eisenbichler tildelt stilkarakterer som ikke hører hjemme noen sted da han nesten faller.
– Jeg mener vi må ta bedre vare på idretten vår enn det jeg ser i dag, og det er ekstremt trist at det dømmes så partisk som den tyske dommeren gjør her, avslutter Bråten.

Falt ned én plass

Til tross for en tydelig frustrert Clas Brede Bråthen, endte Marius Lindvik på en sterk 4. plass etter to hopp på 138 meter. Lindvik lå på 3. plass etter den første omgangen, men ble tatt igjen av slovenske Lovro Kos. Det var slovenerens første pallplass i verdenscupen.
Nordmannen havnet 7,5 poeng bak japanske Ryoyu Kobayashi. Storfavoritten gjorde som i Oberstdorf og vant med fattige 0,2 foran hjemmehåpet Markus Eisenbichler.
Halvor Egner Granerud var revansjelysten etter fjorårets 2. plass i Garmisch-Partenkirchen. Passende nok hoppet han mot fjorårets overmann, Dawid Kubacki, i lørdagens duell. Den regjerende sammenlagtsvinneren av verdenscupen slo Kubacki i duellen, men var tydelig misfornøyd etter hoppet på 128 meter.
Han la seg på en skuffende 22. plass etter førsteomgang og var nede på en 22. plass. Granerud hoppet seg kraftig opp i 2. omgang med et hopp på 140,5 neter, men var ikke i nærheten til å tette luken til de andre sammenlagtskandidatene. Granerud hoppet seg opp til en 8. plass, og ble nest beste norske.
Daniel André Tande var nest beste nordmann nede på en 9. plass etter første omgang.. Tande var beste norske i gårsdagens kvalifisering, og leverte nok en gang et godt hopp på 134,5 meter. I andreomgang gikk det ikke like langt. 27-åringen hoppet 127,5 meter og endte til slutt på en 17. plass.
Øvrige norske plasseringer:
Robert Johansson 13. plass (132m, 135m)
Johann André Forfang 24. plass (127,5m, 131,5m)
Fredrik Villumstad 26. plass (129,5m, 130m)
Beijing 2022
Tande og Forfang blir hjemme – Fortsatt for høye koronaverdier
EN DAG SIDEN
Willingen
Ventet positiv test – nå er han ute av karantene
25/01/2022 PÅ 16:22