Pallen røk: – Det var ikke min dag

Publisert 06/01/2019 klokken 19:52 GMT+1

Andreas Stjernen kunne sikre en norsk pallplass i hoppukesammendraget, men fikk det tøft i avslutningsrennet. Japanske Ryoyu Kobayashi gikk til topps.

Stjernen

Det ble ikke stjernetreff for Stjernen i tunge forhold. Trønderen landet først på 120 meter, og enda dårligere gikk det i finaleomgangen. 118 meter knuste 30-åringens palldrøm i sammendraget.
Stjernen lå på 3. plass sammenlagt før avslutningsrennet. Til slutt ble ha nummer sju som beste nordmann. Han endte totalt 110 poeng bak Kobayashi etter fire renn.
– Jeg er skuffet, og jeg skulle gjerne ha hoppet bedre, men jeg skulle også hatt litt bedre forhold. Men det var ikke min dag, sa Stjernen til NRK.
Dermed ble det ikke norsk pallplass i sesongens utgave av den tysk-østerrikske hoppuka.
– Jeg synes egentlig vi har gjort en ålreit jobb, men dessverre klarer ikke Stjernen å levere da han hadde mulighet på pallen. Han gjorde sine to dårligste hopp i denne bakken. Jeg synes Granerud gjør en ålreit jobb og Johansen greit, men helhetlig er det ikke som vi hadde forventet, sa landslagstrener Alexander Stöckl til statskanalen.

Suveren seiersherre

Kobayashi har drevet helt egen idrett i årets hoppuke og tok en klar sammenlagtseier etter en ny seier i avslutningsrennet. 22-åringen skrev seg dermed inn i historiebøkene som den tredje som vinner fire av fire renn i hoppuka.
Kun den tyske legenden Sven Hannawald og polske Kamil Stoch har gjort det samme.
Japaneren er den første asiatiske hoppukevinneren siden landsmannen Kazuyoshi Funaki vant i 1998.
Ikke optimal norsk dag
Halvor Egner Granerud ble beste nordmann i avslutningsrennet med en 6.-plass. Han leverte et flott hopp på 128,5 meter i vanskelige forhold i første omgang, og i finere forhold i finaleomgangen landet han på 135 meter.
Robert Johansson var beste nordmann i første omgang etter et hopp på 132 meter, men etter 126,5 meter i finaleomgangen falt lillehamringen bak Granerud og ned på 8.-plass. Det ble også hans plassering i sammendraget.
Robin Pedersen leverte en sterk første omgang etter et hopp på 124 meter. 22-åringen hoppet én meter lenger i finaleomgangen og endte til slutt på 17.-plass.
Johann André Forfang havnet på 16.-plass etter å ha hoppet 124 og 126,5 meter.
Daniel-André Tande og Anders Fannemel måtte se finaleomgangen fra tribunen etter å ha hoppet henholdsvis 115,5 og 119 meter. Fannemel var snaue 0,4 poeng unna plass i finaleomgangen.
15.000 tilskuere bevitnet avslutningsrennet i Bischofshofen.