Lørdag innledes Raw Air, der Lundby er regjerende mester, med kvalifisering i Holmenkollen. 25-åringen ble forrige sesong historiens første norske vinner av turneringen.
Bøverbru-jenta er samtidig tydelig på at fjorårsseieren ikke plasserer henne i forsvarsposisjon foran årets utgave.
– Selv om jeg vant i fjor, har jeg bestemt meg for at jeg er den som skal angripe i år også. Om jeg skal forsvare noe, så har jeg allerede tapt, sier en offensiv Lundby.
Beijing 2022
Enighet i hoppkonflikten: Bråthen får ny rolle
21/10/2021 PÅ 12:17
Hun kommer til Holmenkollen med en fersk seier fra Raw Air-generalprøven i Ljubno i bagasjen. Samtidig er det østerrikske Chiara Hölzl som leder verdenscupen.

Må være «sharp»

Lundby nøler ikke med å kalle Raw Air «den kuleste uka i hele hoppåret». Målet er å ha fokus på å levere stabilt gode hopp, mens tanken på en ny sammenlagtseier skal holdes unna.
– Nøkkelen for meg er å gå gjennom hele uka uten å tenke resultat i det hele tatt. Fokus må være på å levere råe hopp og ha gode forberedelser, sier Lundby – og tilføyer:
– Du må være sharp hele veien om du skal vinne sammenlagt og ha fokus helt til siste slutt, og derfor blir det utrolig viktig for meg å ikke bli påvirket av omstendighetene.
Oppladningen til sesongens høydepunkt har 25-åringen gjort unna på hjemmebane på Lillehammer. Dit går ferden også etter Raw Air-åpningen i Holmenkollen.
Mandag er det kvalifisering i Lysgårdsbakken og tirsdag er det renn samme sted, før kampen om sammenlagtseieren i kvinnenes Raw Air avgjøres i Granåsen onsdag og torsdag i neste uke.

Nasjonal kvote

Med seg til Raw Air får Lundby landslagskollegene Silje Opseth og Anne Odine Strøm.
– Silje kan bli en joker under Raw Air. Hun har overbevist både i konkurranse og trening den siste tiden, sier landslagssjef Meyer og legger til at utviklingen er positiv også for Strøm.
På herresiden er tolv norske hoppere klare for Raw Air-turneringen. Halvparten av dem hopper på nasjonal kvote i Holmenkollen og på Lillehammer.
Daniel-André Tande, Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Robin Pedersen og Anders Håre får fornyet tillit etter Lahti-helgen, mens Halvor Egner Granerud, Andreas Buskum, Fredrik Villumstad, Mats Bjerke Myhren, Oscar Westerheim og Joacim Ø. Bjøreng utgjør hopperne på nasjonal kvote.
– Lahti-helgen ble dessverre preget av for stor variasjon i prestasjonene, sier landslagssjef Alexander Stöckl og viser til at det viste seg vrient å følge opp Daniel-André Tandes pallplass fra fredagsrennet i Finland.
Kommende helg er det nye sjanser i Holmenkollen. Robert Johansson vant det tradisjonsrike rennet for ett år siden.
(©NTB)
Beijing 2022
Ønsker mistillitsforslag mot skistyret
17/10/2021 PÅ 10:32
Beijing 2022
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
14/10/2021 PÅ 19:56