Hopp

– Skal jeg forsvare noe, har jeg allerede tapt

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Maren Lundby

Foto: Scanpix

AvEurosport
03/03/2020 på 11:04 | Oppdatert 03/03/2020 på 11:37

Hoppdronningen Maren Lundby nekter å være i forsvarsposisjon foran det hun omtaler som «den kuleste uka i hele hoppåret».

Lørdag innledes Raw Air, der Lundby er regjerende mester, med kvalifisering i Holmenkollen. 25-åringen ble forrige sesong historiens første norske vinner av turneringen.

Bøverbru-jenta er samtidig tydelig på at fjorårsseieren ikke plasserer henne i forsvarsposisjon foran årets utgave.

Hopp

Lundby venter fortsatt på verdenscuptrofeet

10/05/2020 PÅ 07:43

– Selv om jeg vant i fjor, har jeg bestemt meg for at jeg er den som skal angripe i år også. Om jeg skal forsvare noe, så har jeg allerede tapt, sier en offensiv Lundby.

Hun kommer til Holmenkollen med en fersk seier fra Raw Air-generalprøven i Ljubno i bagasjen. Samtidig er det østerrikske Chiara Hölzl som leder verdenscupen.

  • Les også: Svensk skiess legger opp

Må være «sharp»

Lundby nøler ikke med å kalle Raw Air «den kuleste uka i hele hoppåret». Målet er å ha fokus på å levere stabilt gode hopp, mens tanken på en ny sammenlagtseier skal holdes unna.

– Nøkkelen for meg er å gå gjennom hele uka uten å tenke resultat i det hele tatt. Fokus må være på å levere råe hopp og ha gode forberedelser, sier Lundby – og tilføyer:

– Du må være sharp hele veien om du skal vinne sammenlagt og ha fokus helt til siste slutt, og derfor blir det utrolig viktig for meg å ikke bli påvirket av omstendighetene.

Oppladningen til sesongens høydepunkt har 25-åringen gjort unna på hjemmebane på Lillehammer. Dit går ferden også etter Raw Air-åpningen i Holmenkollen.

Mandag er det kvalifisering i Lysgårdsbakken og tirsdag er det renn samme sted, før kampen om sammenlagtseieren i kvinnenes Raw Air avgjøres i Granåsen onsdag og torsdag i neste uke.

Nasjonal kvote

Med seg til Raw Air får Lundby landslagskollegene Silje Opseth og Anne Odine Strøm.

– Silje kan bli en joker under Raw Air. Hun har overbevist både i konkurranse og trening den siste tiden, sier landslagssjef Meyer og legger til at utviklingen er positiv også for Strøm.

På herresiden er tolv norske hoppere klare for Raw Air-turneringen. Halvparten av dem hopper på nasjonal kvote i Holmenkollen og på Lillehammer.

Daniel-André Tande, Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Robin Pedersen og Anders Håre får fornyet tillit etter Lahti-helgen, mens Halvor Egner Granerud, Andreas Buskum, Fredrik Villumstad, Mats Bjerke Myhren, Oscar Westerheim og Joacim Ø. Bjøreng utgjør hopperne på nasjonal kvote.

– Lahti-helgen ble dessverre preget av for stor variasjon i prestasjonene, sier landslagssjef Alexander Stöckl og viser til at det viste seg vrient å følge opp Daniel-André Tandes pallplass fra fredagsrennet i Finland.

Kommende helg er det nye sjanser i Holmenkollen. Robert Johansson vant det tradisjonsrike rennet for ett år siden.

(©NTB)

Hopp

Lundby fikk seieren etter kjempetabbe, FIS med regnefeil i Raw Air

10/03/2020 PÅ 20:39
Hopp

Norge vant laghoppingen i Kollen – spøkte om publikum

07/03/2020 PÅ 17:36
Relatert
Hopp
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen