21-åringen imponerte stort med hopp på 131 og 134,5 meter i Tyskland. Det resulterte i pallplass for Romerike-gutten som fra før hadde en 8.-plass i verdenscupen som karrierebeste i et individuelt renn.
– Nå har jeg det jævlig bra. Endelig får jeg komme på pallen. Dette er sykt gøy, sa Lindvik til NRK.
Regjerende verdenscupmester Ryoyu Kobayashi sikret seieren med hopp på 136,5 og 134 meter. Dermed passerte han Daniel-André Tande i verdenscupsammendraget.
Hopp
Granerud hoppet seg nesten til pallen etter sterk andre omgang
20 TIMER SIDEN
Østerrikeren Stefan Kraft ble nummer to i søndagens renn og klatret til samme plassering i sammendraget, foran Tande.

Markeng frykter kneskade

Et kraftig skår i den norske gleden over Lindviks pallplass var at 18 år gamle Thomas André Markeng ble skadd da han måtte over ende etter å ha landet på 131 meter i 1. omgang. Det mistenkes at det kan være en kneskade som følge av en vridning under utkjøringen på sletta.
– Jeg frykter en kneskade, men håper det ikke, sa Markeng til NRK.
Han ble liggende på sletta for behandling og fraktet av gårde i ambulanse. Det var en tydelig beveget norsk landslagstrener Alexander Stöckl som ble observert på tribunen.

Forfang på 7.-plass

Johann André Forfang sørget for at det ble to norske innslag på topp ti-lista. Tromsøværingen hoppet 132 meter i 1. omgang og en halv meter kortere i finaleomgangen. Det resulterte i en 7.-plass.
Robert Johansson hadde enklere vindforhold og endte til slutt på 11.-plass etter hopp på 133,5 og 130,5 meter. Lillehamringen var blant topp ti halvveis.
Daniel-André Tande måtte ta til takke med 18.-plass, og med det røk ledelsen i sammendraget for 25-åringen. Robin Pedersen landet på 120,5 meter, noe som ikke holdt til en plass i finalen
(©NTB)
Beijing 2022
Flyttet for herrene – avlyst for damene: – Slag i trynet
I GÅR PÅ 17:54
Hopp
Bekrefter koronasmitte – i tidsnød før OL
21/01/2022 PÅ 08:52