NTB møtte romerikingen utenfor de norske hoppernes hotell i St. Johann mandag ettermiddag. En plasterlapp på halsen var det synlige beviset på tannproblemene som ødela mye av hoppuka for 22-åringen.

Da ville ikke Lindvik avsløre om det var aktuelt å delta i det kommende avslutningsrennet i Bischofshofen, men på et pressetreff noen timer senere kom bekreftelsen: Lindvik er med når det hoppes kvalifisering tirsdag.

Hopp
Granerud mistet hoppuke-ledelsen i Innsbruck-drama – Stoch vant
03/01/2021 PÅ 14:31

Onsdag er det renn i Bischofshofen.

Rælingen-gutten måtte avbryte hoppuka og skrote egne sammenlagt-ambisjoner nyttårsaften. Da hadde smertene fra en betennelse tilknyttet en visdomstann blitt for store.

Noe måtte gjøres.

Operert nyttårsaften

Mens lagkameratene hoppet kvalifisering til det prestisjetunge nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen nyttårsaften, satt Lindvik i bil på vei til Universitetsklinikken i Innsbruck

Bak rattet satt landslagssjef Alexander Stöckl.

Senere samme kveld ble Rælingen-hopperen operert. Som følge av at betennelsen gjorde det vanskelig for Lindvik å åpne munnen, måtte legene utføre inngrepet ved å gå inn ved kjeven.

– De må åpne fra utsiden og gå inn under kjevekammen for å spyle og rense, sa Stöckl før eleven ble operert.

Startet med pallplass

Lindvik skaffet seg for alvor et navn under hoppuka for ett år siden. Der ble det seier både i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og i det påfølgende rennet i Bergiselbakken i Innsbruck.

Også i Bischofshofen var han på pallen med tredjeplass, hvilket ga annenplass sammenlagt bak polakken Dawid Kubacki.

Denne sesongens hoppuke innledet romerikingen med tredjeplass i åpningsrennet i Oberstdorf. Det sendte 22-åringen rett inn i sjiktet av hoppere som lå an til å kjempe om sammenlagtseieren.

Så satte tannproblemene en stopper for den videre deltakelsen.

(©NTB)

Hopp
Granerud nummer to i nyttårshopprennet – overtok ledelsen i hoppuka
01/01/2021 PÅ 16:08
Hopp
Lindvik mister nyttårshopprennet – må gjennom tannoperasjon
31/12/2020 PÅ 12:51