Kastevinder gjorde det uforsvarlig å arrangere hopprenn i Midtstuen søndag. Rennleder Svein Granerud måtte til slutt avlyse lag-NM.
– Dessverre har vi hatt kastevinder opp mot 13 sekundmeter på tvers ut av hoppet. Da får ingen meg til å trykke på grønt lys, sier Granerud til NTB.
Det er uklart om Norges Skiforbund finner en ny dato for lagkonkurransen i normalbakke-NM.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 PÅ 16:38

Var optimister

Allerede søndag morgen blåste det friskt i hovedstaden. Det ble bare verre og verre utover dagen, og til slutt ble alle hopperne sendt hjem.
– Vi var optimister da vi kom i dag tidlig, men det dro bare på utover. Etter et ekstraordinært lagledermøte ble vi enige om å prøve å ha rennstart 13.30, men det ble bare verre og verre. Til slutt måtte vi bare avslutte alle forsøk på å få avviklet rennet, sier Granerud.
Kvister og kaffekopper var det eneste som fikk hoppe rundt i vinden, og dermed ble helgens NM i normalbakken noe amputert.
– I et lag-NM har vi verdenseliten på plass sammen med dem som akkurat har begynt å hoppe norgescup. Vi må ta hensyn til de svakeste hopperne, men selv ikke landslagshopperne kunne hoppe under forholdene i dag. Vi har hatt vind fra nord og sør på kort tid. Det var sjanseløst, sukker rennleder Granerud.

Tre på rad

Søndagens vindfulle avslutningen på hopphelgen sto i sterk kontrakt til de to individuelle rennene lørdag.
Daniel-André Tande tok sitt tredje strake NM-gull med knapp margin. 0,5 poeng skilte ned til toer Kenneth Gangnes, mens Halvor Egner Granerud, sønn av rennlederen, knep bronsen.
Maren Lundby vant fullstendig overlegent foran Silje Opseth. 46,5 poeng skilte de to beste hoppjentene, mens bronsen havnet hos Anna Odine Strøm.
(©NTB)
Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 PÅ 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 PÅ 17:10