Granerud hoppet svake 111,5 meter og endte helt nede på 53.-plass. Det var de 50 beste som gikk videre. Han kom skjevt ut fra hoppkanten og klarte aldri å hente seg inn igjen.
Dermed deltar han ikke i rennet der han vant sin første verdenscupseier sist sesong. Han får en ny sjanse søndag.
– Jeg er ikke helt sikker. Det har vært en dag i bakken der jeg ikke har kjent meg helt igjen. Jeg har fått dårlige svar på trening. Jeg havner langt fram, og det gjør at jeg faller tidlig langt fram. Da får jeg ikke lagt i nok kraft, og jeg kommer ut i lufta litt usikker, forklarte Granerud til Viaplay.
Hopp
Lindvik med overlegen seier: – Alltid en fryd å vinne i Zakopane
4 TIMER SIDEN
– Et elendig forsøk, la han til.
Granerud vant verdenscupen sammenlagt sist vinter. For snart en uke siden vant han i storbakken i russiske Nizjnij Tagil.
Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad, Anders Fannemel, Marius Lindvik, Johann André Forfang og Robert Johansson sikret alle plass i lørdagens renn. Villumstad, som er med i laget fram til nyttår på en bonusplass, leverte et godt hopp på 134 meter i kvalifiseringen.
Johansson var beste norske med et svev på 136,5 meter.
Silje Opseth ble beste norske hopper på 15.-plass i verdenscuppremieren i russiske Nizjnij Tagil. Marita Kramer satte ny bakkerekord og vant.
Opseth hoppet 87,5 meter og var på femteplass foran finaleomgangen. Der klarte hun ikke å avansere og landet på 70 meter. Det holdt til 173,2 poeng og 15.-plass.
Anna Odine Strøm var først ut av de norske kvinnene og greide 83 meter. I andreomgangen fulgte hun opp med et hopp på 82 meter og fikk en totalsum på 171,1 poeng. Hun la seg inn rett bak Opseth på resultatlista.
Østerrikske Marita Kramer vant åpningsrennet. Hun hoppet lengst og satte bakkerekord med 104,5 meter i første omgang, Japaneren Sara Takanashi hadde den tidligere på 102 meter.
I finaleomgangen leverte Kramer 96 meter og tok seieren med 253,5 poeng. Slovenske Ema Klinec ble toer, mens østerrikeren Daniela Iraschko-Stolz tok tredjeplassen
Thea Minyan Bjørseth hoppet 77 meter og fikk ikke plass i finaleomgangen.
(©NTB)
Hopp
Frustert Granerud: – Det er blytungt, helt håpløst
I GÅR PÅ 17:21
Zakopane
Står over helgens renn på grunn av ryggproblemer
12/01/2022 PÅ 06:58