Torsdag ble den tysk-østerrikske hoppuka avsluttet i Bischofshofen. Før avslutningsrennet lå Marius Lindvik på en 2. plass i sammendraget, 17,9 poeng bak japanske Ryoyu Kobayashi. Men etter førsteomgang måtte den 23 år gamle nordmannen se seg over skulderen for å beholde plasseringen.
Lindvik landet på 126 meter i førsteomgang. Til sammenligning hadde lederen Karl Geiger et hopp på140,5 meter.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 PÅ 16:38
– Jeg ble sein, klakket begge skiene og mistet alt trykket. Da datt jeg bare ned. Jeg hadde ikke sjans, sa Lindvik til TV 2.
– Det ble kanskje kjørt litt lav fart på slutten der, fortsatte nordmannen.
Juryen gikk ned to avsatser før de siste ti duellene i førsteomgang. Det gjorde at selv verdens beste skihopper for øyeblikket, Ryoyu Kobayashi, ikke klarte å blande seg i tetsstriden. Japaneren hadde full kontroll i kampen om gullørnen, men klarte ikke å vinne sitt fjerde strake renn og måtte ta til takke med en 5. plass i avlsutningsrennet.
– Jeg var nervøs, men nå er jeg glad, sa japaneren som for tre år siden klarte bragden med fire av fire seire i huppuka.
Se Lindvik sitt førstehopp her:

Taper terreng i sammendraget – nede på 23. plass etter førsteomgang

Sikret 2. plassen

Med bedre fart og timing i andrehoppet, gjorde 23-åringen et byks på resultatlisten. Fra å ligge som nummer 23 etter førsteomgang, endte Lindvik på en 10. plass etter andrehoppet på 139 meter. Dermed holdt han unna i kampen om 2. plassen i sammendraget.
– Jeg fikk fryktelig dårlig tid opp til 2. omgang og ble litt stresset, men jeg leverte et litt mer normalt hopp og klatret en del plasser. Jeg har levert veldig bra hopping gjennom hoppuka, men Kobayashi ble for sterk, sa Lindvik til TV2 etter konkurransen.
Med to gode hopp, kunne Lindvik ha skapt spenning i toppen, men etter det svake førstehoppet er han fornøyd med å sikre seg 2. plassen sammenlagt.
– Det er typisk at du blir sen da du har jobbet med at du har vært for tidlig hele hoppuka, men sånn er det. Jeg er fornøyd, jeg.
Se hoppet som sikret 2. plassen her:

Hevet seg kraftig: – Et glimrende hopp!

LES OGSÅ: Slik blir OL i Beijing på Discovery

Granerud på pallen

3. plassen i sammendraget gikk til Halvor Egner Granerud. Etter en skuffende kvalifisering, leverte Asker-hopperen et hopp på 136,5 meter i den første omgangen. Det holdt til en 4. plass, og oppturen fortsatte i andreomgang.
25-åringen hoppet halvmeteren kortere i det andre hoppet, men det var nok til å hoppe seg opp på pallen. Granerud ble nummer to bak Daniel Huber, som tok seieren på hjemmebane. Tyske Karl Geiger tok 3. plassen
– Dette er ikke så verst. Nå har jeg pokal fra alle byene i hoppuka, og det var bra å komme på pallen sammenlagt. Tyskerne er ganske opptatt av å komme på pallen, så det var deilig å ta dem sa Granerud til TV 2 etter å ha holdt Geiger 4,6 poeng bak seg i sammendraget og Markus Eisenbichler 10,6.
Robert Johansson hoppet 133 og 135 meter, og endte som nummer seks i avslutningsrennet, kun tidelen bak sammenlagtsvinner Kobayashi.
Øvrige norske plasseringer:
Daniel André Tande 33. plass
Fredrik Villumstad 36. plass
Joacim Ødegård Bjøreng 40. plass
Johann André Forfang 44. plass

Gratulerer sammenlagtsvinneren: – Han var fantastisk

Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 PÅ 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 PÅ 17:10