Hjemmefavoritten Polen var beste nasjon og vant 11,1 poeng foran Tyskland og Østerrike. Norge ble nummer ti.
Det var trøbbel med hoppdressen som skapte den triste situasjonen for det norske laget. Det ble slått ned på av kontrollørene.
Dermed fikk ikke Norge hoppe finaleomgangen.
Hopp
Ønsker mistillitsforslag mot skistyret
6 TIMER SIDEN
– Vi trodde var godt innenfor det som var lovlig. Dette er jo en liten krise. Vi prøver å være innenfor grensene, sa landslagstrener Stöckl til NRK.
– Jeg synes det er veldig kjedelig, og jeg vil ikke at det skal skje igjen. Kontrolløren sa at dressen var for stor, sa Johansson til NRK.
– Det er den mest brutale starten du kan få på en verdenscupsesong. Jeg skal komme sterkere ut av situasjonen. Hele poengsummen min ble fjernet fra lista, og det ødela vår mulighet for å kjempe om en plass på pallen. Det er ingen god følelse. Enkelt og greit ble kroppen min målt for liten i forhold til hvor stor dressen var. På det området er det nulltoleranse, la Johansson til.
– Dette var ikke starten jeg hadde håpet på. Det føles tungt å skuffe lagkameratene. Jeg håper å komme sterkere tilbake og vise gode hopp i morgen. Denne følelsen håper jeg å unngå for all framtid.
Sportssjef Clas Brede Bråthen tok lørdagens diskvalifikasjon tungt:
– Vi kunne ikke fått en dårligere start på sesongen. Aller verst er det for Robert, som føler at han har skuffet lagkameratene sine. Denne hendelsen må vi ta lærdom av. Våre konkurrenter har vært i lignende situasjoner, og de har klart å takle det, så det skal vi også klare. Sist dette skjedde med oss (2014/15), så ble det likevel en flott sesong.
– Vi må bli enda mer skjerpet framover. Dette var svært lite ønskelig. Nå blir det en grundig gjennomgang (av dressene) for alle, la han til.
Søndag går sesongens første individuelle verdenscuprenn, også det i Wisla. Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Johansson, Johann André Forfang og Daniel André Tande hopper for Norge.
Verdenscupsesongen avsluttes i mars i Planica.
(©NTB)
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
14/10/2021 PÅ 19:56
Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34