Dermed fikk Søndre Ål-hopperen en strålende start på turneringen. Han gjorde et solid svev på 132 meter, og det holdt til å havne foran den polske tittelforsvareren Kamil Stoch. 4,5 poeng skiller de to etter første renn i Raw Air, der alle hopp teller i sammendraget.
De norske hoppgutta har slitt i vinter, og for mange av dem fortsatte problemene også i første konkurranse etter VM. Johann André Forfang ble nest best av Norges hoppere med sin 15.-plass. Han landet på 122,5 meter.
Deretter fulgte Markus Lindvik på 25.-plass etter et hopp på 125 meter, mens Robin Pedersen stoppet på 124 og ble nummer 27.
Hopp
Ønsker mistillitsforslag mot skistyret
EN DAG SIDEN

Nok en Fannemel-nedtur

Før fredagens kvalifisering offentliggjorde Andreas Stjernen at han legger opp etter Raw Air. Trønderveteranen tok seg videre med 116 meter og en 38.-plass.
VM-debutant Thomas Aasen Markeng ble siste norske hopper som kvalifiserte seg til søndagens individuelle Kollen-renn. Unggutten landet på 117 meter, og det ga ham en 46.-plass.
Anders Fannemel har skuffet stort denne sesongen, og motgangen fortsatte på hjemmebane. Med bare 111,5 meter la han seg inn på 64.-plassen. Han gikk ikke videre i likhet med Mats Bjerke Myhren, Halvor Egner Granerud, Joakim Aune og Oscar P. Westerheim.
Fredrik Villumstad og Andreas Granerud Buskum feilet i dresskontrollen og ble disket.

Kvinnene slipper til

For første gang er også hoppjentene en del av Raw Air. Der stiller verdensmester Maren Lundby som en klar sammenlagtfavoritt. Hun er en av fem norske kvinner som skal i aksjon på hjemmebane. For dem blir første Raw Air-renn lørdagens kvalifisering i Holmenkollen.
Lundby og co. avslutter turneringen i Trondheim. De får enn så lenge ikke delta i skiflyging og hopper derfor ikke i Vikersundbakken.
Lørdag står lagkonkurranse på Raw Air-programmet for herrehopperne.
(©NTB)
Sett denne?

Overraskende VM-sølv til Tandrevold

Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
14/10/2021 PÅ 19:56
Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34