Daniel-André Tande og Andreas Stjernen falt begge under trening i Lahti forrige helg. Tande sliter med et vondt kne, mens Stjernen fikk vondt i hoften.
Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng får dermed sjansen i "verdens største" storbakke i tyske Willingen
– Verken Stjernen eller Tande er alvorlig skadd, men trenger litt mer tid til å trene seg opp igjen. Vi velger derfor ikke å stresse dem inn til Willingen til helgen. Det viktigste er å ta ting med ro og la kroppene deres hvile litt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
I GÅR PÅ 19:56

VM-troppen tas ut mandag

– Vi vil se an Tande og Stjernens framgang i helgen og prestasjonene til dem som er i Willingen før vi tar ut VM-laget. Det er for tidlig å spekulere rundt endelig VM-tropp, sier Stöckl.
Markeng ble juniorverdensmester i Lahti nylig. Sist helg vant han et av kontinentalcuprennene i USA. Nå får Lensbygda-hopperen sin første sjanse i verdenscupen.
– Veldig spennende. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået mitt holder opp mot de beste. Det er en fryd å kunne dra på tur med de store gutta. Jeg håper jeg klarer å fortsette hoppingen min på det nivået den har vært den siste tiden, sier en spent Markeng.
Marius Lindvik får også sjansen i Willingen. Han vant søndagens kontinentalcuprenn i Iron Mountain. I tillegg er Anders Fannemel tilbake etter trening og hopping hjemme i Norge sist helg.
Disse norske hopperne deltar i Willingen:
Anders Fannemel (Hornindal), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda).
(©NTB)
Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34
Hopp
Møter skiforbundet til drøftelsesmøte i dag
14/10/2021 PÅ 06:14