For i tillegg til å vinne verdenscupen sammenlagt i fjor ble også 25-åringen den mestvinnende mannlige norske hopperen i verdenscupen, sammen med Roar Ljøkelsøy. Og med det kommer også forventingene når en ny sesong nå går av stabelen i Russland denne helgen.
Granerud hoppet inn til en tredjeplass under lørdagens verdenscupsåpning i russiske Nizhny Tagil.
Hopp
Lindvik med overlegen seier: – Alltid en fryd å vinne i Zakopane
6 TIMER SIDEN
– Jeg prøver å ta det som en utfordring og prøver å kose meg med det. Samtidig så vet jeg at, går det ille så går det ikke så ille. Jeg hadde det jo ålreit gjennom den sesongen hvor jeg ikke fikk til så mye, sier den sindige hopperen på spørsmål om forventingspresset da Discovery snakett med han før sesongstart.
– Det presset blir jo mer sånn fiktivt, for du gjør jo dette for deg selv. Så da er det egentlig ikke så veldig farlig hva alle andre tror. Selv om jeg tar meg selv i å kjenne på det av og til. Jeg synes hvertfall formen kjennes bra ut nå, men det er jo kanskje litt skråsikkert å si nå, men det kjennes hvertfall bra ut.

Fikk VM spolert av koronavirus

Til tross en fenomenal fjorårssesong, så var det ikke alt som gikk på skinner for Granerud. Under VM i Oberstdorf ble hopperen blant annet smittet av koronaviruset og fikk dermed deler av mesterskapet spolert. I tillegg var Granerud kun 0,5 poeng bak gullmedaljen under skiflyvnings-VM i Planica kort tid før.
– Det var litt kjedelig. Det var surrealistisk på en måte. Jeg følte liksom jeg hadde brukt opp litt av uflaksen min i mesterskap denne sesongen da jeg hadde hatt veldig kjedelige forhold under skyflyvnings-VM i Planica. Det var litt stang ut, og så kom den der på toppen. Men du får jo ikke gjort noe med det. Jeg er bare veldig gald jeg ikke hadde noe episoder i forkant hvor det var sånn: “Shit der gjorde jeg noe dumt, eller der var jeg ikke forsiktig”. Det var ingen episoder som gjorde at jeg tenkte, ”der ødela jeg muligheten til å hoppe et VM i storform”. Det er jo sånn at ting du ikke får gjort noe med, det er litt enklere å akseptere. Jeg kom egentlig bare frem til at det var dritt, men så kommer det flere muligheter, forklarer Granerud.

Det store målet

Nå er en ny og innholdsrik sesong for tur da de norske herrehopperne hopper for seier i Nizhny Tagil denne helgen. Og fjorårets hoppkomet har et soleklart mål for sesongen som nå er i gang.
– Det store målet er å forsvare verdenscupen. For hopper du godt nok til å forsvare verdenscupen, så hopper du godt nok til å vinne de andre tingene. Det er hovedmålet og så har jeg satt meg et delpunkt for de andre høydepunktene også, sier Granerud om den kommende sesongen som byr på en rekke store begivenheter. Blant annet skiflyvnings-VM på hjemmebane og OL i Beijing i februar.
Hopp
Frustert Granerud: – Det er blytungt, helt håpløst
I GÅR PÅ 17:21
Zakopane
Står over helgens renn på grunn av ryggproblemer
12/01/2022 PÅ 06:58