Fredag er det kvalifisering i storbakken i OL-anlegget i Japan, etterfulgt av individuelle renn både lørdag og søndag. Lundby er spent på hvor hun står.
– Etter ett langt konkurranseopphold, så blir det kult å konkurrere igjen. Jeg er veldig motivert og klar for å gi gass, men er veldig spent på formen også, sier 25-åringen.
Bøverbru-jenta har ikke konkurrert siden hun ble nummer fem i tyske Klingenthal 14. desember. Siden den gang har hun imidlertid høstet heder i form av å bli kåret til årets forbilde på idrettsgallaen.
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
I GÅR PÅ 19:56

Enten eller

Lundby, som innledet sesongen med to seirer på hjemmebane i Lillehammer, vet at OL-anlegget i Japan er krevende.
– Sapporobakken kan være litt enten eller, så man må bare møte opp og gjøre sitt. Men jeg tror det er en bakke som passer meg bra, om jeg hopper som jeg kan og kommer meg fint på lufta i denne nydelige flyvebakken, sier hun.
Rennene i OL-byen fra 1972 etterfølges av renn i Zao i neste uke. Der skal det hoppes to nye individuelle renn samt lagkonkurranse.
Lundby får med seg landslagskollegene Ingebjørg Saglien Bråten, Silje Opseth og Anna Odine Strøm til rennene i Japan.
– Vi sender full flåte. Vi har gode tradisjoner i Japan. Det virker som jentene våre trives her, sier landslagssjef Christian Meyer.

Strøm-gjennombrudd

Anne Odine Strøm tok karrierens første pallplass i verdenscupen da hun ble nummer to i normalbakken i Zao forrige sesong. Siden ble det ytterligere en pallplass i russiske Nizjnij Tagil senere på vinteren.
For Maren Lundby handler inneværende sesong i første rekke om å vinne verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad. Den polske legenden Adam Malysz er alene i hoppsirkuset om å ha klart den bragden tidligere.
Foran rennene i Japan har Lundby fem poengs forsprang til østerrikske Chiara Hölzl i verdenscupen.
(©NTB)
Sett denne?
Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34
Hopp
Møter skiforbundet til drøftelsesmøte i dag
14/10/2021 PÅ 06:14