På grunn av tyske restriksjoner var det allerede klart at det ville bli tomme tribuner i Oberstdorf 29. desember og Garmisch-Partenkirchen 1. januar, men nå er det klart at det blir null tilskuere også i Innsbruck 4. januar og i avslutningsrennet i Bischofshofen to dager senere.
– Vi beklager avgjørelsen på vegne av utøverne og hoppfans, men vi vil støtte myndighetenes kamp mot viruset så godt vi kan, sier Østerrikes skipresident Roswitha Stadlober.
Det var tidligere lagt planer for å slippe inn 4000 tilskuere i Innsbruck og 3500 i Bischofshofen.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 PÅ 16:38

Også alpint og snowboard

Verdenscuprenn i Østerrike i andre snøidretter som alpint og snowboard skal også avvikles for tomme tribuner i tiden som kommer. Det gjelder blant annet verdenscup alpint for kvinner i Flachau og Altenmarkt-Zauchensee og snowboardernes renn i Bad Gastein.
Det var allerede bestemt at kvinnenes alpinrenn i Lienz i romjula går uten publikum.
Når det gjelder verdenscupen alpint i Kitzbühel og Schladming, holdes det inntil videre åpent. Også der ser det mørkt ut med tanke på å slippe inn tilskuere.

Tomme tribuner i Willingen

Det siste verdenscuparrangementet i hopp før Beijing-OL, i Willingen i Tyskland siste helg i januar, avvikles også uten publikum. Det ble klart torsdag.
– Siden sist sommer har vi planlagt å slippe inn tilskuere med grønt koronapass, men på grunn av omikronvarianten kan vi dessverre ikke gjennomføre det, sa Jürgen Hensel, som er leder for den lokale arrangøren.
Rennene i Willingen arrangeres i tiden 28.-30. januar, med blandet lagkonkurranse og to renn hver for menn og kvinner.
(©NTB)
Sett denne?

Oppsummerer Glimts supersesong: – Mye større prestasjon enn i 2020

Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 PÅ 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 PÅ 17:10