Selv om ingen fikk full klaff i kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, er det likevel noe å glede seg over sett med norske øyne. Alle de seks nordmennene er klare for morgendagens renn. Tyske Markus Eisenbichler vant fredagens kvalifisering 0,9 poeng foran morgendagens storfavoritt, Ryoyu Kobayashi.
Fredrik Villumstad var første nordmann ut. Hoppuke-debutanten landet på 127 meter og tok seg greit videre til lørdagens konkurranse.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 PÅ 16:38
Daniel Andre Tande fikk tunge forhold, men leverte likevel et godt hopp. Med 131 meter holdt det til en 11. plass, og ble med det den beste nordmannen i kvalifiseringen.
Etter at Tande fra startnummer 57 hadde satt utfor Olympiabakken, snudde forholdene. Johann Andre Forfang hadde oppdrift, men klarte ikke å utnytte det. Nordmannen landet på 127,5 meter, men havnet et godt stykke ned på resultatlisten.
Robert Johansson hadde ikke fått det til på trening i Garmisch-Partenkirchen, men hevet seg i kvalifiseringen. 31-åringen hoppet 132,5 meter.
Marius Lindvik hoppet 129 meter og havnet på en 12. plass under fredagens kvalifisering.
Halvor Egner Granerud var neste mann ut fra bommen, men heller ikke fjorårets sammenlagtsvinner leverte et topphopp. Granerud endte på en 27. plass.
Den største overraskelsen stod Stefan Kraft for. Den østerrikske stjernen har slitt voldsomt i Olympiabakken på trening, og fikk det heller ikke til i kvalifiseringen. Han klarte ikke å kvalifisere seg til lørdagens renn med et hopp på 119,5 meter.

Helnorsk duell

Etter fredagens resultater, er det klart hvem de norske gutta skal møte i lørdagens duell. Granerud skal hoppe mot sammenlagtsvinneren fra 2020, Dawid Kubacki. Polen har slitt denne sesongen, men viste fredag at formpilen peker oppover. Det blir også en helnorsk duell mellom Forfang og Lindvik.
Disse skal nordmennene møte i duell:
Halvor Egner Granerud (27) - Dawid Kubacki (24)
Johann Andre Forfang (37) - Marius Lindvik (14)
Vladimir Zografski (38) - Robert Johansson (13)
Fredrik Villumstad (39) - Naoki Nakamura (12)
Justin Lisso (40) - Daniel Andre Tande (11)

God start på hoppuka

De norske fikk en opptur i åpningshopprennet av den tysk-østerrikske hoppuka, og flere er med i kampen om den gjeve gullørnen. I Oberstdorf ble det trippelt norsk bak japanske Ryoyu Kobayashi. Halvor Egner Granerud tok 2. plassen etterfulgt av Robert Johansson og Marius Lindvik.
Før lørdagens konkurranse ligger Granerud 1,8 poeng bak Kobayashi. Nordmannen har gode minner fra Olympiabakken. I fjorårets utgave havnet Granerud på 2. plass bak Dawid Kubacki.
Hoppuka består av fire renn. Etter lørdagens konkurranse i Garmisch-Partenkirchen, forlater hopperne Tyskland og setter kursen til Østerrike. 4. januar er det konkurranse i Innsbruck.
Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 PÅ 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 PÅ 17:10