Til tross for at Granerud lå på 3.-plass i verdenscupen sammenlagt foran helgens renn i Tyskland, har det ikke stemt helt for ham hittil i sesongen. Han har til tider slitt med å få ut de gode hoppene.
Lørdag hoppet han seg opp sju plasser til 4.-plass, og han var i pallkampen søndag. Men i finaleomgangen hoppet han 130,5 meter og sikret med det 7.-plass.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 PÅ 16:38
– Jeg synes det er dårlig. Det er veldig vanskelig i konkurransene det er opp og ned med oppdrift og bakvind. Sånn er det noen ganger, sa Granerud til Viaplay etter rennet.
– Alt i alt er jeg godt fornøyd med egen innsats.
LES OGSÅ: Jansrud klar for OL: – Jeg er overrasket

Røk ut

Hjemmehåpet Karl Geiger vant foran slovenske Anze Lanisek. Tyske Markus Eisenbichler tok tredjeplassen.
Granerud hoppet også 130,5 meter i 1. omgang og hadde 4,9 poeng opp til østerrikeren Jan Hörl på 3.-plass foran finaleomgangen. Granerud forsøkte, men han hoppet ikke godt nok.
Granerud var eneste nordmann i finaleomgangen. Sondre Ringen, Robin Pedersen og Joacim Bjøreng røk alle ut i 1. omgang. Ringen hoppet 97 meter, mens Pedersen hoppet 103 meter. Bjøreng landet på 114 meter.

OL neste

Norge stilte med et meget redusert lag i Titisee-Neustadt i helgen. Både Daniel-André Tande og Johann André Forfang har testet positivt på koronaviruset. Marius Lindvik sto over for å være på den sikre siden foran OL, mens Robert Johansson sliter med ryggtrøbbel og sto over for å ha mulighet til å rekke lekene i Beijing neste måned.
De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.
(©NTB)
Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 PÅ 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 PÅ 17:10