Det norske laget besto av Daniel-André Tande, Robin Pedersen, Halvor Granerud og Marius Lindvik.
Sistnevnte hoppet sist for Norge og landet på 139,5 meter i finalen, noe som ga 5. plass.
Slovenia vant foran Tyskland og Japan. Norge endte 2,2 poeng bak Østerrike i kampen om 4. plassen.
Beijing 2022
Positiv utvikling for Tande og Forfang – rekker sannsynligvis OL
19 TIMER SIDEN
Tande startet den norske dagen med et hopp på 127 meter. Pedersen fulgte så opp med 131,5. Dermed så det lyst ut for Norge etter to hopp.
Men i det tredje hoppet skar det seg for Granerud.
Han fikk en fin utgang på hoppkanten, men traff bakken svært raskt. 116,5 meter ga ikke den beste poengsummen for Asker-hopperen. Det var delvis grunnet tøffe forhold i bakken.

– Helt håpløst

Han var ikke særlig fornøyd med det han leverte i Zakopane. Han har slitt med farten i bakken.
– Jeg kjenner ikke noe til det, og jeg prøver å gjøre noe med det. Det gir ikke noe resultater det jeg prøver på. Det er blytungt, helt håpløst. Det er det eneste jeg trenger å prøve på i morgen. Det å skulle gi seg selv tre bommer lavere fart er ganske dumt, da er det ikke vits å møte opp engang, sa Granerud.

Tunge forhold

Lindvik hoppet 132,5 meter og ga Norge pallhåp foran 2. omgang. Der hoppet Tande først 131 meter, best i sin gruppe, før Pedersen fulgte opp med bare 106,5 meter. Han var dårligst i sin gruppe.
Granerud hoppet bedre i finalen og strakte seg til 136 meter, før Lindvik landet på 139,5 meter. Lindvik har vært i god form den siste tiden. Han sikret 2. plass i hoppuka totalt før han gikk hen og vant det individuelle rennet i Bischofshofen sist helg.
Norge endte som nummer tre i lagkonkurransen i Bischofshofen for en snau uke siden. Søndag er det individuelt renn i Polen.
(©NTB)
Hopp
Hopp: Bråthen-rapport presenteres lørdag
I GÅR PÅ 11:49
Beijing 2022
Tande og Forfang blir hjemme – Fortsatt for høye koronaverdier
27/01/2022 PÅ 07:39