Lindvik har tatt sin aller første hoppuke med storm og ble stjerne over natta da han vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen. Gratulasjoner på sletta av forbildet Kasai fikk han imidlertid ikke.
For første gang siden 1991(!) deltar 47-åringen ikke i den tysk-østerrikske hoppuka. Veteranen har hoppet verdenscup tidligere denne sesongen og er på ingen måte ferdig som skihopper, men er formsvak og har så langt ikke klart å kvalifisere seg for en eneste finaleomgang.
Dermed ble det ikke plass i den japanske hoppuketroppen til mannen Norges nye hoppstjerne har hatt som forbilde.
Hopp
Ingen løsning i hoppkonflikten – vil ikke spekulere i oppsigelse
I GÅR PÅ 19:56
– Ja, det stemmer det at jeg har hatt det. Jeg synes det er sykt å ha holdt på så mange år og likevel være med i toppen av verdenscupen, smiler Lindvik til NTB og lyser opp.

Ikke den mest pratsomme

– Kasai er ikke som alle andre?
– Nei, det er noe litt spesielt med han. Jeg møtte han under den første utgaven av Raw Air. Da var noen som hadde ordnet et møte mellom oss, så jeg fikk snakket litt med han da, smiler Lindvik.
Han medgir at det er «litt typisk» at Kasai er fraværende når han selv endelig fikk sjansen i hoppuka.
Raw Air-møtet de to imellom fant sted i 2017. Når det blir spørsmål om hva som ble sagt mellom den japanske hoppkongen og det da fremadstormende norske talentet, ler Lindvik godt igjen.
– Det husker jeg ikke. Han er ikke av den mest pratsomme typen han heller.

Nye dueller senere

Noriaki Kasai er fortsatt blant hoppsportens aller største profiler. Den evigunge 47-åringen debuterte i verdenscupen på hjemmebane i Sapporo i desember 1988. Siden har det blitt 17 verdenscupseirer. Den første kom i Harrachow i 1992 og den hittil siste i Ruka i 2014.
Det å måtte se hoppuka fra sidelinjen for første gang siden 1991, satt langt inne.
– Det var en tøff beslutning for meg. Det stemmer ikke i bakken. Jeg sliter med sittestillingen i tilløpet, sa Kasai da nyheten ble kjent.
Marius Lindviks forbilde trener nå på hjemmebane i Japan i håp om å finne formen til verdenscuprennene som venter senere i vinter. Der blir det garantert nye dueller med Lindvik.
(©NTB)
Sett denne?

Se hoppet som sikret Lindvik seieren i det legendariske hopprennet i Garmisch-Partenkirchen

Hopp
Bråthen-saken: Hoppkomitémedlem trekker seg
14/10/2021 PÅ 06:34
Hopp
Møter skiforbundet til drøftelsesmøte i dag
14/10/2021 PÅ 06:14