Etter at den fjerde og i utgangspunktet siste omgangen ble avlyst på grunn av sterk vind, var det klart at Tande ble verdensmester i skiflyging i Oberstdorf.
– Det er rørende å se Daniel nå. Han var langt nede før mesterskapet, men har reist seg mesterlig. Dette er en helt spesiell prestasjon, sa Eurosports hoppekspert Kjetil Strandbråten.
Etter å ha fått beskjeden, klarte ikke 23-åringen å holde tårene tilbake på toppen av den gigantiske bakken i Tyskland.
Hopp
Tande flyttet til Ahus
03/04/2021 PÅ 10:10
– Jeg kan ikke beskrive det. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg prøvde å holde fokus, for du vet at det siste hoppet er så viktig. Når omgangen ble avlyst var det bare å slippe følelsene løs, sa Tande etter å ha summet seg.
Se en rørt Tande motta gullbeskjeden. Saken fortsetter under videoen.
23-åringen ledet med elleve poeng etter fredagens to første omganger.
– Han ser ut som en vinner. Både i hoppingen han gjør, men også i selvtilliten, sa Strandbråten etter fredagens to hopp.
23-åringen fulgte opp på siste dag. Han åpnet med et hopp på 200 meter, som betød at avstanden ned til Kamil Stoch var på 13,3 poeng etter den tredje, og det som også ble den siste, omgangen.
– Jeg er ekstremt glad for at vi fikk seieren. Det er fortjent, og det sier også alle de andre trenerne. Han var desidert best i alle omgangene, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK om seieren til Tande.
Tande fikk beskjeden da han stod og ventet på toppen av bakken. Det tok ikke lang tid før han brøt sammen i tårer, og ble gratulert av både lagkamerater og konkurrenter.
– Det er et helt spesielt øyeblikk. Etter mye motgang blir han verdensmester, sa Strandbråten.
Kamil Stoch tok sølvet foran tyske Richard Freitag. Andreas Stjernen ble nest beste nordmann på femteplass. Johann André Forfang (8) og Robert Johansson (9) sørget for at det ble fire nordmenn blant de ti beste.
Hopp
Tande tilbake i Norge: – Det går etter forholdene veldig bra
02/04/2021 PÅ 16:30
Hopp
Tande flyttes fra intensivavdelingen: – I de aller beste hender
31/03/2021 PÅ 09:49