Althaus var en av fem hoppere som fikk hoppdressen underkjent under blandet lagkonkurranse i Zhangjiakou. Norges Silje Opseth og Anna Odine Strøm var to av de andre.
Beijing 2022
58 år siden sist: Gjenopplev Lindviks OL-bragd
20/02/2022 PÅ 10:54
Konkurransen, som til slutt ble vunnet av Slovenia foran Russland og Canada, endte med å bli en parodi.
Saken fortsetter under videoen:

Mener systemet er fundamentalt feil – ser til Formel 1 for løsning

De to norske hopperne forklarte etter rennet at dresskontrollen ble utført på en ny måte, og at de måtte stå annerledes. Det var gjengs oppfatning blant hopperne som ble diskvalifisert.
Mens tårene strømmet gikk Katharina Althaus tøft ut mot Det internasjonale skiforbundet. Hun pekte på at tidenes første blandet-konkurranse i OL ble en kjempenedtur.
– Vi var så glade for å få en ny konkurranse her i OL. FIS ødela alt med denne aksjonen. Jeg mener de har ødelagt kvinnehoppingen. Jeg vet ikke hva de forsøkte å gjøre, sa den tyske profilen til nyhetsbyrået SID.
Saken fortsetter under videoen:

Sjåstad Christiansen: – Målet mitt er absolutt å ta en medalje

– Jeg har blitt sjekket så mange ganger i løpet av mine elleve år som skihopper, og jeg har aldri blitt diskvalifisert noen gang. Jeg vet at dressen min var i henhold til reglene, fortsatte Althaus.
Den tyske landslagstreneren Stefan Horngacher var noe mildere stemt. Han sa at etter rennet at skuffelsen var stor, men at reglene må respekteres.
(©NTB)
Beijing 2022
Så nærme var Norge medalje: – Fryktelig kjedelig
14/02/2022 PÅ 18:51
Beijing 2022
Fra gulljubel til nedtur: – Det er mye som skjer oppe i hodet hans
14/02/2022 PÅ 13:46