Norge kjempet lenge om medalje i hoppbakken i Beijing. Og etter at både Japan, Østerrike og Tyskland fikk hoppere diskvalifisert i første omgang lå Norge godt plassert på andreplass halvveis.
– Hva er det som skjer? Nå kommer meldingen om at også Althaus er diskvalifisert, meldte Discovery-ekspert Kjetil Strandbråten etter at den tredje diskvalifiseringen var et faktum.
Beijing 2022
58 år siden sist: Gjenopplev Lindviks OL-bragd
20/02/2022 PÅ 10:54

Katastrofe

Men så skjedde også det som ikke skulle skje.
Også Norge fikk dresstrøbbel i Beijing. Anna Odine Strøm fikk sitt andre hopp strøket, og dermed hadde Norge plutselig langt opp til medaljeplass igjen.
– For en parodi av et renn dette har blitt. den ene etter den andre blir disket, utbrøt Discovery-kommentator Jørgen Klem.
– Katastrofe. Ikke fordi Norge har blitt disket, men det er altså fire nasjoner som er disket her. Det er katastrofe i den grad man kan bruke det ordet om idrett, la ekspert Kjetil Strandbråten til.
Og som om ikke det var nok ble også Silje Opseth disket for sitt andre hopp. Dermed endte Norge som nummer åtte, helt sist av de som kom til finaleomgangen.
Se intervjuet med en opprørt Silje Opseth etter diskvalifiseringen:

Sjokkert etter diskvalifiseringen: – Et sirkus!

Kritisk Aalbu

Jan Erik Aalbu uttalte seg til Discovery etter halvhoppet konkurranse.
– Dette er ikke noe annet enn et stort rør. Jeg syntes OL-konkurransene er ødelagt allerede. At Takanashi eller Althaus skal ha blitt noe større de siste dagene.. Det har de ikke. Ja, det er regler, men da må man finne regler det går an å forholde seg til. Man tror det ikke før man ser det, sa Aalbu.
– Jeg tror ingen prøver å jukse seg til noe, men de ligger på grensen. Én millimeter her, en centimeter der.. Dette syntes jeg er skralt. Man må finne regler det går an å forholde seg til for trenere, utøvere og det internasjonale forbundet. Det må være frustrerende for utøverne å forholde seg til dette. De må jo gå med hjertet i halsen hver gang når det blir sånn, fortsatte Aalbu.

– Galskap

Østerrikes landslagssjef var heller ikke videre imponert over OL-rennet.
– Det er fullstendig galskap. Tre jenter er diskvalifisert. Tre profesjonelle jenter. Og vi har ingen forklaring. Hun (Althaus) hoppet med samme dress i den individuelle konkurransen, og fortsatt ingen forklaring, hvordan kan det skje? undret Stefan Horngacher.
Alexander Stöckl mener at noe må ha blitt gjort annerledes mellom den individuelle konkurransen til kvinnene og dagens mixed konkurranse når det kom til kontrollen av hoppdressen.
Se hele intervjuet med Stöckl:

Stöckl: – Tydelig at noe har skjedd mellom konkurransene

Hoppsjefen

Hoppsjef Clas Brede Bråten uttalte seg til Discovery etter første omgang, da konkurrentene var disket, men fryktet ikke det samme skulle skje for Norge:
– Jeg har ikke noe svar på det, annet enn det åpenbare. Tre av de store nasjonene har fått diskvalifikasjoner. Grunnen vet jeg ikke, annet enn at det er dressen. Det var det samme som Halvor i går. Jeg føler voldsomt med de nasjonene, for de ville kjempet om medaljer, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til Discovery etter første omgang, sa Bråtehn.
Han trodde da ikke at diskvalifiseringene vil påvirke Norge når det kom til utstyret videre.
– Nei, jeg tror ikke det. Jeg mener vi har et godt system. Vi har lagt en plan og følger den uavhengig av hva som skjer med andre. Men det er en uvant situasjon, fortsatte Bråthen.
Norges ankermann, Marius Lindvik, virket heller ikke preget av diskvalifiseringskaoset.
– Jeg var akkurat på kontroll og alt var good. Så det er ikke noe problem med dressen min, sa Lindvik etter sitt hopp.
Sett denne?

Kjempet mot tårene etter mulig skadesmell: – Han kjenner at noe er galt

Beijing 2022
Så nærme var Norge medalje: – Fryktelig kjedelig
14/02/2022 PÅ 18:51
Beijing 2022
Fra gulljubel til nedtur: – Det er mye som skjer oppe i hodet hans
14/02/2022 PÅ 13:46