Saken oppdateres!
Marius Lindvik har seilt opp som en gullfavoritt etter en rekke gode hopp etter ankomst i OL-byen, men et skuffende førstehopp gjorde at avstanden opp til toppen ble for stor.
Beijing 2022
58 år siden sist: Gjenopplev Lindviks OL-bragd
20/02/2022 PÅ 10:54
23-åringen fra Sørum hoppet seg godt opp i den andreomgangen og ble beste nordmann på en 7. plass.
Ryoyu Kobayashi tok gullet foran to overraskelsesmenn. Verken Manuel Fettner eller Dawid Kubacki har hatt en spesielt god sesong så langt, men tok likevel steget opp på pallen da det gjaldt som mest.

Marginer imot

Etter 37 hoppere i den førsteomgangen, endret vinden seg fra oppdrift til bakvind. Det sørget for en «uvanlig» resultatliste etter to hopp.
– Vi fikk en konkurranse som vi egentlig ikke liker å ha i OL, for forholdene endret seg så mye i førsteomgang at det ikke blir helt fair. Man kunne godt si at man skulle ha gått opp på farten, men så slår Ryoyu Kobayashi i hjel det argumentet da han hoppet 104,5 meter, som er halvannen meter kortere enn bakkestørrelse, sier Discoverys hoppekspert Kjetil Strandbråten.
Hoppsjef Clas Brede Bråthen ærkjenner at ingen av de norske hopperne leverte opp mot sitt beste.
– Marginene var nok ikke helt på vår side. Samtidig så var ikke prestasjonene til utøverne vår der de kan være, i alle fall ikke i to hopp. Det er det vi kan gjøre noe med videre, og da må vi bruke energien vår på det.
– Jeg synes juryen i dag kjørte et renn sånn som forholdene tilsier at det bør kjøres. Noen vinner og noen taper på sånne forhold. Vi er definitivt ikke blant vinnerne, fortsetter Bråthen.
Se hele intervjuet med Bråthen her:

– Marginene var nok ikke helt på vår side

Store forskjeller

Lindvik lå på en 17. plass etter førsteomgang. De siste hopperne hoppet på lavere fart og hadde dårlige forhold, noe som sørget for en overraskende resultatliste til etter den første omgangen. Unntaket var japanske Ryoyu Kobayashi.
Japaneren var regnet som favoritt sammen med Marius Lindvik og Karl Geiger. Der de to andre sviktet, klinket den japanske superstjernen til.
I krevende forhold og lav fart, presterte den japanske verdenscuplederen å hoppe 104,5 meter. Det var tre meter kortere enn Danil Sadreev, men holdt forstatt til en 1. plass på grunn av kompensesjonen.
Halvor Egner Granerud, som lå på 21. plass etter førsteomgang, ønsket ikke å legge skylden på juryen for de svake norske resultatene.
– Det er litt vanskelig å skylde altfor mye på forholdene når Kobayashi kommer etter meg med 104,5 med samme kompensesjon, sa Halvor Egner Granerud i pausen.
Kjetil Strandbråten støttet argumentet til Granerud før den andre omgangen.
– Det er lett å mene at juryen burde ha gått opp på farten fram til Ryoyu Kobayashi. Han hopper halvannen meter kortere enn bakkestørrelsen, så da kan juryen forsvare avgjørelsen, sier hoppeksperten, før han la til:
– Man kan godt mene at burde ha gått opp, men hoppet til Kobayashi er et argument mot det. Men hopperne fra startnummer 37 og utover var sjanseløse sammenlignet med de som hadde hoppet tidligere.
Hør hva Marius Lindvik sa etter konkurransen:

Dette sa Marius Lindvik etter søndagens konkurranse

Granerud disket

Robert Johansson leverte en veldig god kvalifisering lørdag, men klarte ikke å følge opp 2. plassen fra kvaliken i rennet. I begge omgangene måtte Johansson ta til takke med bakvind og nordmannen endte til slutt på en skuffende 20. plass.
Heller ikke for Granerud ble andreomgang en opptur. 25-åringen ble disket etter hans andre hopp. Årsaken var at han ikke fikk i seg nok næring før andreomgang og var dermed for lett.
Dermed endte det med skuffende norsk dag i normalbakken i Beijing.
Sett denne?

Ryggproblemene stopper ikke Johansson: – Prøver å være optimistisk

Redusert norsk lag

Norge stilte med et redusert lag, med kun tre utøvere fra start: Robert Johansson, Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud.
Daniel-André Tande og Johann André Forfang befinner seg fortsatt i Norge etter å ha testet positivt på korona.
Neste konkurranse for de norske hopperne er mixed lag mandag klokken 11:30.
Beijing 2022
Så nærme var Norge medalje: – Fryktelig kjedelig
14/02/2022 PÅ 18:51
Beijing 2022
Fra gulljubel til nedtur: – Det er mye som skjer oppe i hodet hans
14/02/2022 PÅ 13:46