Camilla Herrem mener det norske forsvarsspillet feilet.
– Vi hadde en plan før kampen, men vi klarte ikke å fullføre den. Vi klarte ikke å hjelpe hverandre nok, sa Herrem til NTB.
Norge startet friskt og ledet 9-8 etter en god innledning på 1.-omgangen, men så kom bomskuddene og flere tekniske feil. Russerne grep mulighetene som lå foran dem og snudde til 18-15 ved pause.
Håndball
Norsk gull i håndball-EM etter enorm opphenting
20/11/2022 KLOKKEN 20:58
I begynnelsen av andreomgangen var det mest Russland. Det førte til 23-17-ledelse. Norge kjempet som bare det og kom litt nærmere etter at Stine Bredal Oftedal tro til, men tendensen kom man ikke unna: Russland var best og tok en fortjent bronsemedalje.

Dominerte

– Vi skal hjem og trene litt, men jeg er ganske fornøyd med mye av det vi har fått til i mesterskapet. Så skal vi se litt på hva vi må bli bedre på for å slå disse lagene neste gang vi møter dem, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 3 etter kampen.
Han mener det defensive har vært hovedårsaken til at Norge reiser hjem fra Japan uten medalje. Norges trener var ikke fornøyd med hvordan Russland-stjernen Anna Vjakhireva til tider fikk gjøre som hun ville i søndagens bronsefinale.
– Det er altfor stor respekt for henne. Jeg tror det er en grunn til at hun herjer. Hun er dyktig, men det er ikke én eneste takling på henne i 1. omgang. Det er en gåte for meg, sa Hergeirsson.
– Vi skal være tett på henne (Vjakhireva), stenge henne og gi juling. Men hun får gjort litt som hun vil, sa Herrem.

Forfall

Flere spillere som hadde vært selvsagte i Norges VM-tropp, var uaktuelle på grunn av skader. Det gjorde at det norske toppnivået i mesterskapet naturligvis ble svekket og bredden i troppen barbert.
I tillegg kom etter hvert utfordringen med å ha en soleklar førstekeeper uten reell konkurranse. Silje Solberg har spilt svært mye i VM. Reservene hennes begynte ikke overraskende å forsvinne litt ut i semifinalen mot Spania.
Solberg var ikke i nærheten av å nå sitt beste mot Russland selv om det ble mange nærskudd og vriene rammebetingelser for henne.
Solberg ble byttet ut fem minutter før pause. Så måtte hun inn igjen fra start i andre omgang.

Tørke

For første gang siden perioden 2000-03 går Norge nå tre mesterskap uten å vinne gull.
Nederlaget mot russerne betyr at Norge får en hard OL-kvalifisering (20. - 22. mars) mot Montenegro, Romania og Nord-Korea. Rumenerne har hatt et svakt VM og kommer til å mobilisere hardt i månedene som kommer. De to beste får OL-plass, og det er ikke gitt at Norge klarer det.
– Det er ingen tvil om at vi skal til OL, men vi må komme oss opp på det nivået vi vet vi må om vi skal ta den OL-plassen, sa Herrem.
Hun får støtte av Emilie Hegh Arntzen.
– Det blir en tøff kvalifisering, men noe annet enn at vi skal til OL, er uaktuelt.
Får Norge tilbake spillere som Henny Ella Reistad og ikke minst Veronica Kristiansen til kvalifiseringen, vil det se mye lysere ut.
(©NTB)
Håndball
Henny Ella Reistad topper EM-kåring – mesterskapets beste
20/11/2022 KLOKKEN 12:46
Håndball
Norge knuste Frankrike – møter Danmark i EM-finalen
18/11/2022 KLOKKEN 21:04