Etter 35-33-seieren over Island, var Norge avhengig av fransk bistand for å komme til kvartfinalen.
Seier eller uavgjort for Frankrike var det Norge håpet på. Portugal lå under 12-16 ved pause. Frankrike leverte VM-beste og kjørte hardt på hele veien til 32-23-seier.
Det var også med på å gi det franske laget en psykologisk fordel foran OL-kvalifiseringen i mars der lagene igjen møtes.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Portugiserne var avhengig av seier for å sende Norge ut av VM og selv gå videre. Skuddene var ofte altfor dårlige til at laget kunne få resultatet det trengte.

Norden på topp

Danmark og Sverige (som har norsk trener i Glenn Solberg) er også klare for kvartfinale.
Mandag kommer svaret på hvem Norge spiller mot onsdag. Spania er regjerende EM-mester og en total marerittmotstander for Norge. Spanjolene har 18 strake triumfer over Norge med seg inn i VM. I 1997 kom den hittil siste norske seieren over Spania.
Norge får en hviledag mer enn motstanderen før kvartfinalen.

Dårlig ut

Åpningstapet mot Frankrike kunne blitt kostbart for Norge. Her spilte sykdomsforfallet til Christian O’Sullivan trolig kraftig inn. Med ham på banen, ville det høyst sannsynlig ikke blitt norsk nederlag. Kampen endte 24-28.
Norge slo Island etter en kamp med full fart og tamt forsvarsspill. Keeper Kristian Sæverås kom inn fra start i 2.-omgangen og utgjorde en forskjell med flere viktige redninger. Så kjørte Norges tropp en kort busstur, og en del av spillerne fikk med seg 2. omgang av Frankrike – Portugal.
For Norge venter om ikke lenge en svært overkommelig OL-kvalifisering på hjemmebane i mars. Der er Chile. Brasil og Sør-Korea motstandere, og de to beste får OL-plass.
Det skal svært mye til for at det ikke blir et norsk herrelag i håndball i Tokyo – om lekene blir arrangert – i juli og august.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43