Frankrike kjørte fra Norge i 1.-omgang der 7-7 ble til fransk 14-8, 15-9 og 16-10. Norge hadde en forferdelig periode vel midtveis i omgangen. Da rant det inn bakover, en rekke baller ble kastet bort og skuddene gikk ikke inn.
Den regjerende OL-mesteren Frankrike benyttet sjansen da den kom. De norske keeperne (Katrine Lunde startet og ble så erstattet av Solberg) hadde en hard første halvtime.
Inn mot pause haglet det med utvisninger begge veier, men Norge fikk inn to reduseringer til 12-16. Og det var viktige mål fra Nora Mørk og Henny Reistad.
Håndball
Glenn Solberg ledet Sverige til EM-gull
30/01/2022 PÅ 20:04
De gjorde at det var et lite norsk håp i live før andreomgangen.
Den startet målvakt Solberg med å redde flere franske avslutninger. Nora Mørk, Kari Brattset Dale og Henny Reistad hadde i løpet av to minutter redusert til 15-16. Så slo Reistad til igjen og ordnet 16-16.
På vel fem minutter hadde det norske laget hentet opp seks mål.

Satte standarden

– Vi setter oss i den situasjonen selv. Så løfter det oss når Silje kommer inn og vi blir litt gjerrigere med ballen. Jeg er imponert over gjengen i andre omgang, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til Viaplay etter kampen.
For etter opphentingen sikret Reistad så norsk ledelse for første gang siden 7-6 da hun kastet seg gjennom og scoret 19-18-målet. Ledelsen vokste så til 23-20.
Solberg fortsatte å redde skudd på skudd. Hun var nesten umulig å overliste den siste halvtimen.
– Fantastisk. Det er ikke noe annet å si. Hun legger lista for oss og så henger laget seg på, sa Hergeirsson om keeperen.

Tidenes beste

Hergeirsson overtok jobben etter Marit Breivik sommeren 2009. På 16 mesterskap har Norge gått glipp av medalje bare tre ganger. Hergeirsson sikret seg søndag sitt åttende gull. Det betyr at han har 50 prosent seiersuttelling i OL, VM og EM.
Triumfen sendte også Norge opp som tidenes mest suksessrike kvinnelag i VM-sammenheng med fire gull og til sammen tolv medaljer.
Han fikk spørsmål etter kampen om hvor han rangerer det ferske VM-gullet opp mot de andre triumfene.
– Akkurat nå må man plassere den øverst. Nå skal vi prøve å være her og nå i kveld og feire dette, sa landslagssjefen, mens han knyttet nevene over hodet.
Neste håndballmesterskap for kvinner spilles i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia i perioden 4. - 20. november neste år. EM-sluttspillet er flyttet en måneds tid for ikke å kollidere med fotball-VM (21. november til 18. desember) for menn i Qatar.
(©NTB)
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43