• Se Norges semifinale mot Russland på discovery+ og TV Norge fredag 14.00!
TOKYO / OSLO (Discovery):
På pressekonferansen før Russland-kampen satt lovordene løst om den norske veteranen.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Det er vanskelig å beskrive Katrine med få ord, men jeg vil trekke fram et par ting. Jeg har kjent henne siden hun var på yngre landslag, og hun er ekstremt dedikert og profesjonell i det hun holder på med, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson om keeperen.
– Hun er veldig fokusert og til stede i forberedelser og gjennomføring. Uansett om det er på trening midt i juli, når alle egentlig helst vil ha fri. Det er fantastisk. Og så er hun et veldig flott medmenneske, fortsetter Hergeirsson.
Landslagssjefen får støtte av Norges stjerne Stine Bredal Oftedal, osm har tatt flere mesterskapsgull sammen med Lunde.
– Katrine er en ordentlig solid idrettskvinne. Hun er en matchvinner ut av en annen verden, har et sterkt hode, en evne til å avgjøre kamper og hun oser autoritet. Det er noe alle ønsker i en keeper. Og som menneske, den roen hun har som hun kan bringe med seg inn i et lag.. Jeg er glad for at hun har vært med så lenge, og forhåpentligvis enda lengre.

Kritisk til OL-snakkisen: – Som å tro på julenissen

– Livredd

Kantspiller Stine Skogrand signerer også på lovordene om den norske keeperen. Hun har stor respekt for veteranen, og husker godt da hun kom inn på landslaget for første gang i 2013. Allerede da var Katrine Lunde en veteran,etter å ha debutert elleve år tidligere.
– Jeg var livredd for Katrine først. Men nå har jeg bodd sammen med henne flere ganger. Hun er et fantastisk menneske, hun er alltid til stede og sinnssykt god på forberedelser. Hun vil alltid være perfeksjonist og gjøre alt så godt mulig, selv om hun har vært med så mange ganger tidligere, sier Skogrand.
– Hun var jo stjerne på laget, som hun fortsatt er. Hun hadde mye hun skulle sagt og ga beskjed når det var ting å gi beskjed for. Man gikk litt på tå rundt henne, uten at det nødvendigvis var grunn for det. For hun var alltid veldig snill, fortsetter Skogrand.

Stygg krasj knuste medaljedrømmen for BMX-stjernen

Storspilte

Norges 41 år gamle keeper kom inn og gjorde sakene sine meget bra mot Ungarn etter halvspilt andre omgang.
– Vi skal være veldig glade for at den viktigste spilleren var laget i dag og den beste spilleren sto i mål, sa Thorir Hergeirsson til Discovery etter sliteseieren i kvartfinalen.
– Det var deilig å komme inn og få noen redninger. Det ga litt ekstra boost til laget, sa Lunde selv etter å ha sørget for norsk semifinale.
Keeperen har både OL-, VM og EM-gull med Norge. Men hun har også en solid makker i Silje Solberg.
Og det er ikke avgjort hvem som starter i mål mot Russland i semifinalen, melder landslagssjefen.
– Der skal vi ha en runde. Mats er hovedansvarlig der, og han pleier å ha noen gode refleksjoner. Vi har to veldig sterke målvakter, der det er litt diskusjon om hvem som skal begynne. Men det som er bra i håndball er at man kan bytte inn og ut så mye man vil, sier Hergeirsson.

Elvestad ble utfordret av prinsessen: – Jeg har så knuste testikler

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43