Populære sporter
All sport
Vis alt

Uvanen som bekymrer landslagssjefen: – Må vekk

Publisert 31/07/2021 klokken 12:45 GMT+2

Christian Berge og de norske håndballgutta har flere bekymringer etter to tap på fire OL-kamper.

Christian Berge

Foto: Getty Images

  • Se Norge-Frankrike på discovery+ søndag klokken 09.15!
Den svake uttellingsprosenten har vært tema etter de norske kampene så langt i mesterskapet. Men det har også dukket opp en uvane som Christian Berge vil luke bort så fort som mulig.
– Det nyeste er vel at vi stusser ball i altfor stor grad med tanke på duellspillet. Når vi går inn i duell så har vi ikke med oss fart, og det har vi tatt opp tidligere. Laget reagerer når vi får urytme med å stusse ballen veldig mye, og det må vi få vekk, sier Christian Berge før Norges avgjørende kamp mot Frankrike.

– Må gi litt f***

– Vi hadde et møte om det i går. Det handler om det der at de ballene du har skutt vekk, de får du ikke gjort noe med. De er borte. Det er kun den ballen som kommer i neste kamp. Det er det det handler om, og vi bygger litt på det. Samtidig som å slippe skuldrene ned og gi litt f altså. Ikke spille med skuldrene oppunder ørene, fortsetter Berge.
Landslagssjefen opplever også laget sitt som en smule forknytt og stresset.
– Vi er litt forknytt, det er vi. Det viser spillet vårt i form av både stuss, press og avslutninger. Når jeg sier press, mener jeg press i spillet – når vi skal gå i dueller. Så vi ønsker å spille mer løst og ledig, helt klart.
På pressetreffet før Frankrike-kampen ble også den svake uttellingen et tema. Landslagssjefen ble blant annet spurt om bruken av Bjarte Myrhol, som har fått lite spilletid.
– Vi har jo vurdert frem og tilbake hvilke strekspillere som passer best. Og jeg syns vi kommer oss til de sjansene vi ønsker å komme oss til. De har kanskje blitt litt for mye låst i utsiden av to i spillet, så vi har snakket en god del om det. Men det er flere kamper igjen enda, sier Berge.
Sett denne?
picture

Bekymret: – Begynner å bli et virkelig problem

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame