Populære sporter
All sport
Vis alt

Trefilov sendte Norge ut i tårer for fem år siden – nå styrer han ROC fra tribunen

Andreas Hopen

Publisert 06/08/2021 klokken 09:30 GMT+2

Det russiske håndballforbundet raste mot eget lag etter tolvmålstapet mot Sverige. Nå har ROC-jentene funnet form, med Yevgeni Trefilov i kulissene.

Yevgeni Trefilov på plass på tribunen i Tokyo.

Foto: Getty Images

«Jeg ser ingen unnskylding for de svake prestasjonene, og det som er mer alarmerende er kampen mot Sverige. Måten laget fremstod der var ikke tilfredstillende, verken i forsvar eller angrep.»
Det skrev den russiske håndballpresidenten Sergey Shishkarev etter at ROC tapte med tolv mål mot Sverige. Den regjerende OL-mesteren så ut som en skygge av seg selv.
Siden den gang har laget til den russiske olympiske komite (ROC) fått fart på sakene. Nå er de klar for semifinale mot Norge. En kopi av semifinalen i Rio for fem år siden (da stilte ROC som Russland journ.anm).
Men etter at det russiske forbundet varslet oppvask er det ikke den russiske hovedtreneren Alexey Alekseev som roper høyest fra russisk hold. På tribunen sitter nemlig den gamle russiske treneren Yevgeni Trefilov. 65-åringen har tatt det russiske kvinnelandslaget til fire VM-gull (2001,2005,2007 og 2009), før han returnerte til landslaget i 2013 og trente damene til OL-gull i 2016. I 2019 gikk han av som trener, og inn som visepresident i det russiske håndballforbundet.
– Han er med som konsulent for landslaget, og det har han vært hele veien, og så fikk hovedtreneren en ripe i lakken allerede etter åpningskampen, sier Gjekstad om Trefilovs rolle.
De siste kampene har 65-åringens stemme runget ut over håndballhallen i Tokyo når de russiske jentene har vært i aksjon. Offisielt har han ingen operativ rolle inn mot laget, men rapportene fra OL-byen sier at Trefilov er innvolvert i de aller fleste avgjørelsene rundt laget.
Sett denne?
picture

Oppgitt Thorir: – Hyklersk

Se opp for Vyakhireva

Selv med Trefilov tilbake som en større og større del av det russiske laget, tror ikke Gjekstad at vi får en reprise av semifinalen i Rio, der de norske jentene røk ut, oppløst i tårer.
– De norske sjansene mener jeg er gode. Spiller Norge som mot Ungarn så taper de, men det vet Norge også veldig godt. Jeg tror de hever seg og leverer en langt bedre kamp mot ROC, sier Gjekstad.
LES OGSÅ:
Vipers-treneren tror det blir en målvaktskamp, og at hans burvokter fra Kristiansand, Katrine Lunde er tilbake mellom stengene fra start i semifinalen. Samtidig advarer han Norge mot den russiske høyrebacken.
– De norske spillerne har veldig stor respekt for Vyakhireva, og Hergeirsson har vært klar på at hun må stoppes, men at respekten ikke må være for stor. De hadde alt for stor respekt for henne i Rio, sier Gjekstad om den nå 26-år gamle høyrebacken som ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller for fem år siden.
Vyakhireva er så langt ROCs toppscorer i OL med 30 mål.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame