Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjerneduo usikker før skjebnekamp – måtte testes i dag

Oppdatert 04/08/2021 klokken 01:15 GMT+2

Norge møter Ungarn i morgen tidlig, men det er stor usikkerhet rundt det norske laget før kvartfinalen i håndball. Henny Reistad (22) og Kari Brattset Dale (30) har begge blitt testet i dag for å se om de kan spille.

Henny Reistad får en skade i skulderen under kampen mot Montenegro.

Foto: NTB

  • Se Norge - Ungarn klokken 06:15 i natt på TVNorge og discovery+!
TOKYO /OSLO (Discovery):
– Vi vet tilstanden, men må teste Henny i håndball i dag, sier Thorir Hergeirsson til Discovery.
Norge kan måtte klare seg uten to av lagets nøkkelprofiler. Henny Reistad har vært en åpenbaring i det norske laget, mens Kari Bratsett Dale herjet i OL-åpningen.
I dag har landslagssjefen sammen med det medisinske aparatet testet de to nøkkelspillerne i håndballbevegelsene, kast, skudd og taklinger.
– Er det en grad av usikkerhet?
– Ja, det er det.
picture

Ekspertene forbløffet over norsk stjerne: – Hun er verdens beste

Tøff motsand

Det som er sikkert, er at de norske jentene møter Ungarn. Det ungarske landslaget har imponert landslagssjefen i gruppespillet, og gikk videre fra gruppespillet på bekostning av Spania.
– Det er sterkt av Ungarn. Vi skal legge merke til at de slår Spania som er et riktig godt lag. De slår Sverige, selv om de disponerer litt ut fra at de var klare, men likevel så vinner de - og får selvtillit. Ungarn har hatt sine utfordringer med skader i troppen, og har måttet kjempe med det, sier den norske landslagssjefen.
Han forventer at det vil bli en tøff kamp, selv om de norske jentene er klare favoritter. Ungarn har gode OL-tradisjoner med medaljer i 1996 og 2000.
– Vi skal være påskrudd, vi skal ha respekt. Ungarn er kanskje det landet i Europa som lager flest gode håndballspillere om vi tenker teknisk og taktisk, fortsetter Thorir Hergeirsson
Og landslagssjefen vet hva som kreves for at de norske jentene skal gå seirende ut av kvartfinalen i natt.
– Nøkkelen er ankomst og motspill. De har tradisjonelt gode ankomster med gode skyttere og gjennombruddsspillere. Tidligere i mesterskap har de scora en del på oss i den fasen, så det gjelder å være godt organiserte. Så er det å sette et bra forsvar og målvaktsspill, styre tempoet og kjøre etter. Jeg mener vi skal ha mannskap som skal være bedre på det i to ganger 30 og eventuelt noe ekstratid.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame