Ekspertens dom over håndballjentene: To spillere snuser på toppkarakter

Oppdatert 25/07/2021 klokken 12:53 GMT+2

Discovery-ekspert Ole Gustav Gjekstad setter karakter fra 1-10 på Norges håndballjenter etter storseieren mot Sør-Korea i OL.

Håndballjentene briljerte i åpningskampen i OL

Norge - Sør-Korea 39-27 (18-10)
Etter en litt treig start på kampen, gjorde de norske håndballjentene kort prosess ut av Sør-Korea. Kari Brattset Dale ble toppscorer med 11 mål.
Slik vurderer Discovery-ekspert Ole Gustav Gjekstad spillerne:
Silje Solberg - 9
Meget god kamp av Silje. Redder mange baller fra seks meter, og står i mål med med stor autoritet. Lite å trekke i prestasjonen, men hun kan bli enda mer presis i kontringsballene.
Katrine Lunde -
For kort tid til å bli vurdert.
Nora Mørk - 6
Kontrollert start. Har mange fine assist, men også litt for mange tekniske feil. Sliter litt i avslutningene. God i samspillet med de øvrige bakspillerne.
Saken fortsetter under videoen.

– Mulig vi har et høyere toppnivå enn de beste lagene

Stine Bredal Oftedal - 7
Strålende samarbeid med Kari Brattset i angrep, og styrer som vanlig det norske spillet med stø hånd. Er litt ukonsentrert i forsvarsarbeidet i 2. omgang.
Veronica Kristiansen - 7
Sterk i det defensive arbeidet, både i returløp og etablert forsvar. Sikker i avslutningene fremover på banen.
Henny Ella Reistad - 6
Spiller seg godt inn i kampen, og viser det individuelle repertoaret. Mangler litt timing i samspillet i angrep.
Kristine Breistøl -
Ikke på banen.

Leken Herrem-scoring i åpningskampen

Stine Skogrand - 6
Har litt problemer i forsvaret mot Sim i første omgang. Mestrer både kant og bakspillerrollen i angrep, og gjør få feil.
Marta Tomac -
Kari Brattset Dale - 9
Meget god angrepskamp. God i posisjonering, og sikker i avslutningene. Er viktig i midtforsvaret, og gjor en solid innsats også forsvarsmessig.
Marit Malm Frafjord - 6
Trygg i forsvar. Litt passiv på noen skudd bakfra, men spiller taktisk fornuftig.
Marit Røsberg Jacobsen -
Sanna Solberg - 6
Får ikke så mye å jobbe med i angrep, og blir litt anonym i spillet. Anvendelig i forsvar.
Camilla Herrem - 7
Som vanlig god skudduttelling, og farlig i kontra. Kan bli litt for dristig i forsvar, som gir mye rom til motstanders kantspiller.