Spania - Norge (13-14) 28-27
Like etter kampslutt er det en skuffet, men langt fra motløs, Christian O'Sullivan som møter pressen.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Vi spiller en veldig god håndballkamp, og møter et godt lag. Det er kjempebittert å tape mot Spania igjen, sier O'Sullivan til Discovery like etter kampslutt.
– Avgjøres det med avslutningene fra seks meter?
– Ja, jeg føler det er godt oppsummert. Vi kommer til de sjansene vi ønsker, men så er keeperen deres veldig god, og vi må gjøre det bedre, sier landslagsspilleren.
Etter tapet sitter han igjen med en følelse av at Norge var det beste laget.
– Rart å si når vi taper med ett mål, men jeg føler at vi er det beste laget her. Fortsetter vi slik har vi gode muligheter til å nå langt, fortsetter bakspilleren.

–Kjempebittert

Norges keeper Torbjørn Bergerud stod samtlige minutter mot Spania. Han synes tapet var bittert.
– Surt, kjedelig, du kan egentlig bruke alle de ordene der. Det er veldig kjedelig, og jeg synes vi fortjener mer enn å stå her med et ettmålstap, sier Bergerud til Discovery.
Han mener at historikken mellom landene ikke har noe å si for landslagstroppen.
– Jeg har ikke kjent på noen forbannelse. Jeg har spilt tre ganger mot Spania. I dag er det en veldig jevn kamp, og den historien føler jeg ikke vi kan bruke til noe spesielt, sier Bergerud.

Bergerud vil ha slutt på snakk om «forbannelsen»

LES OGSÅ: Landslagskapteinen på eksklusiv liste
– Hva forklarer du tapet med?
– Det er en del femti-femti stiuasjoner, så skal man se tilbake på kampen er det sikkert en del ting man finner, men det er det nok andre veien også. Det er små marginer som avgjør, fortsetter keeperen.
Etter siste målet til Spania lot Tobjørn Bergerud frustrasjonen gå utover stangen på målet, det var betegnende for frustrasjonen.
– Det er ikke veldig likt meg, men det er frusterende at vi går på et ettmålstap, når man føler at man fortjener mer, avslutter keeperen.

Sagosen med klar beskjed til lagkameratene

Sist Norge slo Spania i håndball for herrer var i 1997, men landslaget under Christian Berges ledelse har vist at de kan få til det aller meste, og det startet bra i Tokyo.
Etter få minutter ledet Norge 3-0 over skrekkslagne spanjoler, og Jordi Ribera så seg nødt til å ta time-out etter bare fem minutter.
Den lille pausen så ut til å hjelpe for Spania, som fikk satt forsvaret bedre, og Norge ble straffet av hurtig angrepsspill fra de for kvelden rødkledde spanjolene.
Utover den første omgangen slet Norge med å skape rom i det spanske forsvaret, og spanjolene straffet Berges lag på kontringer og hurtig angrepsspill. Selv om det ble langt tøffere for Norge, klarte ikke Spania å ta ledelsen i den første omgangen, og Norge kunne hvile med en ettmålsledelse.

Her frir Tyskland-stjernen på direkten

Men Spania fortsatte den gode utviklingen. Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Norge en overtallsperiode, men tapte den med to mål, og Spania gikk foran for første gang i kampen.
Spania forsvarte seg aggressivt, og byttet mellom flatt forsvar og fem-en forsvar. Norge slet med å komme seg gjennom, og Spania kom enkelt til med to kjappe kontringsmål.
Med ti minutter igjen stod Spania med utrolige ti kontringsmål, og de kom litt for lett til scoringer fra seks meter, men Norge lå bare målet bak da det gjenstod femtito sekunder av kampen.
Da tok Christian Berge time-out.
O'Sullivan fikk straffe, med tredve sekunder igjen - og Magnus Jøndal scoret på sin tredje syvmeter i kampen. 27-27 med få sekunder igjen, men så fikk Spania syvmeter de også. Den satte Gomez, og veteranene fra Spania tok sin andre seier i gruppa.
Norge på sin side slo Brasil i sin åpningskamp, og nå venter Argentina onsdag morgen.
– Det er først og fremst avslutningene til Norge fra seks meter som ikke er gode nok, sa ekspertkommentator Ole Gustav Gjekstad like etter kampslutt.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43