Populære sporter
All sport
Vis alt

Sagosen før skjebnekampen: – Vi er litt frustrerte og litt sure

Publisert 31/07/2021 klokken 20:51 GMT+2

OL så langt har ikke vært en dans på roser for de norske herrene, som står med to seiere og to tap før skjebnekampen mot Frankrike.

Sander Sagosen

Foto: Getty Images

  • Se Norge-Frankrike på discovery+ og TV Norge søndag klokken 09.15!
Sander Sagosen beskriver følelsen slik etter tapet mot Tyskland:
– Eh, det er klart jeg kunne hatt det bedre, og jeg kunne hatt det dårligere. Vi har tapt en håndballkamp i går (fredag) og jeg har tapt håndballkamper før, og kommer sikkert til å tape flere, men det er ikke en følelse noen av oss liker å ha, sier Norges største stjerne.
– Det er litt bitterhet. Vi er litt frustrerte og litt sure, men vi må også videre. Vi må også komme oss opp på hesten igjen og vi vet hva vi skal gjøre for å revansjere det her, fortsetter Sagosen.

Senke skuldrene

Han mener de norske må glemme alt som har skjedd til nå. Dårlig uttelling og feilvurderinger må legges igjen før de går på banen mot Frankrike.
– Vi må slippe ned skuldrene og gå utpå der og spille håndball, for vi er 14-15 verdensklassespillere her som må slippe det vi har i hendene og ikke tenke konsekvenser hver gang vi skal gjøre noe. For jeg tror det er det som har bundet oss litt frem til nå. Vi er litt for redde for å gjøre feil i stedet for å ville ha den i mål, uten å tenke konsekvenser, sier Sagosen.
Som Christian Berge også har vært inne på er svak uttelling et tema som kan være vrient å ta opp. Blir det mye snakk om det kan det sette seg mentalt hos de norske gutta. Blir det ikke tatt opp er det vanskelig å løse problemet. Sagosen sier selv at de selv må «drite i å snakke om det». Samtidig forstår han at det blir et tema.
– Det snakkes om det – det er naturlig det. Det er det som er kilden til at vi ikke vinner, så det må vi være menn nok til å stå i. Men for vår del handler det om at når vi sitter i møte før kampen, og vi sitter sammen som lag, så må vi si at «sorry, men om vi bommer på 10 av 10 skudd så har vi i hvert fall prøvd, da har vi i hvert fall gått ut på der og tatt de sjansene vi skal ta og», det å skulle få ballen i mål det er noe som kan snu seg på fem minutter. Og det kan snu seg både i positiv og negativ retning.
Sett denne?
picture

Bekymret: – Begynner å bli et virkelig problem

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame