• Se Norge mot Argentina onsdag kl. 09.15 på discovery+
TOKYO/OSLO (Discovery):
Tirsdag morgen norsk tid, et snaut døgn etter at de norske håndballherrene tapte knepent mot Spania, stilte OL-debutantene på pressetreff i Tokyo. Landslagssjef Christian Berge hadde brukt store deler av natten etter tapet til å analysere kampen. Han mener Norge er spesielt god på én ting: forsvarsspillet.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
Før landslaget møttes til OL-samlingen var landslagsstjerne Sander Sagosen klar på at han ønsket at Norge skulle prioritere forsvaret, noe landslagssjefen var enig i.
– Der er vi gode, virkelig gode. Vi har sett video på det, og ser at vi har utviklet fotarbeidet siden VM i Egypt i vinter. Til nå synes jeg forsvarsspillet og målvaktspillet har vært bra, sier Christian Berge til Discovery.
Saken fortsetter under videoen

Dramatisk krasj for Norge: – Helene henger etter båten!

Bundesliga-proff Magnus Gullerud mener at Norges styrke i forsvarsspillet er det kollektive.
– Vi er best når vi jobber som i går (jobber for hverandre, journ.anm). Vi trenger ikke vinne alle dueller, for neste mann er der med en gang. Så lenge vi har trøkk i beina og jobber sammen, så er vi gode, sier linjespilleren som til dagen spiller for GWD Minden.
Underveis i kampen mot Spania kokte det ute på parketten, og Christian O'Sullivan måtte dra Sander Sagosen bort fra de spanske spillerne etter kraftig munnhuggeri. Spanjolene reagerte på at Norge spilte fysisk. Det tar Magdeburg-spiller O'Sullivan som ros.
– Det er slik vi ønsker å spille forsvar. Det skal være tøft å møte oss, det skal være fysisk. Å spille fysisk er en del av vår spillkultur. Det skal være vondt å møte oss, slår O'Sullivan fast overfor Discovery.
Saken fortsetter under videoen

Her forsøker han å bite i øret: – Prøver seg på en Tyson

På tross av at Norge ble omtalt som fysiske og harde, så fikk de bare to utvisninger, mot Spanias fem. Tidligere landslagskeeper, nåværende keepertrener, og under OL fungerende pressesjef Steinar Ege, mener det er et stort kompliment til det norske forsvaret.
– Vi hadde to utvisninger i går. Det er jo et kjempekompliment til våre forsvarsspillere, og Spania mener vi spiller hardt. Det viser at vi har gjort mye riktig i fotarbeidet og taklinger. Det hjelper også keeperne våre til å levere gode parader, sier Ege til annerkjennende nikk fra landslagssjef Christian Berge.
LES OGSÅ: Oftedal på eksklusiv liste: – Fremhever en ny generasjon

Varsler mer rullering

Onsdag venter Argentina for Norge. Med seier der vil de norske håndballherrene stå med to seire på de tre første kampene. Det blir en viktig kamp for resten av OL, mener landslagssjefen.
– Kampen mot Argentina er en nøkkelkamp. Med seier der så er sjansen for kvartfinale veldig stor, sier Berge.
Samtidig har de norske spillerne hatt stor kampbelastning det siste året. Tolv av de seksten norske spillerne spiller i den tyske Bundesligaen, som av mange blir sett på som verdens hardeste liga. En hel sesong der tar på. Det gjør at Berge ønsker å få rullert mer på troppen en han har gjort til nå.
– Man har alltid en plan A og B når man går til kamp, og så skal man ha fokus på kampbelastning. Selv om Argentina-kampen er viktig ønsker vi å få flere spillere med i rulleringa, og det kommer vi til å prøve på i morgen, røper 48-åringen.
Han forteller at det var et bevisst valg å la spillerne få noen rolige dager mellom sesongen og OL-samlingen, slik at de skulle finne litt energi, men han tror også at de olympiske lekene gir ekstra energi til alle innvolverte.
– Jeg vet at de har spilt mye kamper, men det har så og si samtlige som er med her, men når du opplever OL for første gang, så skaper det energi, mener landslagssjefen, som selv spilte i tyske Flensburg-Handewitt fra 1999 til 2006.
Saken fortsetter under videoen

Løftet 166 kilo med ett (!) bein – tok OL-gull

En av spillerne som har kjent på kampbelastningen er Flensburg-Handewitt-spilleren Magnus Abelvik Rød. 24-åringen meldte forfall til VM i Egypt i vinter for å spare kroppen, men selv om kampbelastningen har vært stor er bakspilleren klar på at kroppen kjennes bra ut.
– Man kommer ikke utenom den kampbelastningen da det er så mange kamper som skal spilles. Jeg har valgt å spille i Bundesliga, og Flensburg med Champions League. Det var derfor jeg måtte ta den beslutningen som jeg tok (stod over VM journ.anm). Når det er sagt så er kroppen fin, og jeg føler meg klar til å bidra, sier høyrebacken på godt over to meter.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43