• Se bronsefinalen og resten av OL i Tokyo på discovery+
Norge - ROC 26-27 (11-14)
Det var bare den Russiske Olympiske komite som stod mellom Norge og en OL-finale. Akkurat det samme premisset som i OL for fem år siden. Men i år ville Norge revansjere kampen fra 2016 som endte i tårer. Det klarte ikke Norge, og exiten ble et faktum.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Jeg er skuffet. Vi henger etter hele kampen, og det blir vanskelig når ROC får spille angrep i to minutter av gangen. Det er ikke vits i å spille denne sporten hvis det ikke skal dømmes fair en gang, sier Mørk til Discovery før hun fortsetter.
– Jeg er litt i sjokk over lavt nivå det går an å ha, uten at jeg skal si for mye. Det er ødeleggende. Jeg skal holde meg for god til å si noe, vi får prøve å holde det så barnevennlig så mulig, fortsetter Mørk.
Se intervjuet med Nora Mørk her.

Slakter dommerne: – Sjokkert over hvor lavt nivå det går an å ha

Thorir Hergeirsson er skuffet over at Norge ikke scoret på flere sjanser.
– Vi har nok sjanser til å avgjøre denne kampen selv. Slutten av første omgang er litt typisk for kampen. Vi er litt ukritiske og brenner gode sjanser, men ellers synes jeg det er en god kamp. Og så synes jeg det er rart at de får holde på så lenge på slutten, men vi skulle aldri ha satt oss i den situasjonen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery etter tapet.
– Vi er nære, men vi er ikke nære nok. Det er oss selv vi må skylde på, selv om det var merkelig dømming på slutten, gjentar Hergeirsson.
– Nå er jobben min å samle laget inn mot den kampen som er igjen, forteller Hergeirsson om veien videre.

Thorir etter tapet: – Skulle aldri satt oss i den situasjonen

Discoverys håndballekspert Ole Gustav Gjekstad er helt uenig med dommerkritikken fra de norske utøverne og landslagssjefen.
– Det norske laget er på bærtur her. Vi blir spilt trill rundt av ROC i store deler av kampen, vi er ikke i nærheten av forsvarsspillet, så spiller de lenge eller er taktiske i deler, men i største delen av kampen er ikke vi i nærheten, sier Gjekstad i studioet til Discovery.
– Drømmen i OL har vært å ta gull, så det er trist når den drømmen brister..sånn er det, sier Camilla Herrem med gråten i halsen.

Eksperten uenig i Mørks dommertirade: – På bærtur

Men det var de russiske jentene som startet best.
Toppscoreren Anna Vyakhireva scoret to, før Norge fikk scoret sin første. Det første kvarteret ble jevnt. De norske spillerne fikk kjenne på harde dueller, så hardt ble det at Anna Sen til slutt fikk det røde kortet. Bakspilleren kom inn med en strak arm i ansiktet på den norske høyrebacken og fikk først en to-minutter, men etter at dommerne fikk sett situasjonen på video fikk den viktige forsvarsskjempen direkte rødt kort etter et snaut kvarter.
Lunde stod som en vegg bakerst for Norge, og stod på en redningsprosent på over førti, men Norge klarte likevel ikke å dra fra de russiske jentene. I stedet var det den russiske olympiske komité som kunne gå til pause med tre måls ledelse.
– Dette er ingen god avslutning på omgangen, skal marerittet fra Rio gjenta seg, brøt det ut fra kommentator Asbjørn Myhre i det det ble blåst til pause.
Norge fikk en god start på den andre omgangen, men så begynte det å lugge. Oftedal kastet bort en enkel pasning frem til Herrem, og Nora Mørk med en unødvendig teknisk feil. Mer skulle det ikke til før ROC var komfortabelt foran med seks – den største ledelsen så langt i kampen.
Hergeirsson tok time-out, og Norge tok initiativet. En unødvendig utvisning fra ROC, og norsk syvmeter. Mørk scoret sin syvende. Så kastet ROC bort ballen. Mørk scoret nok en gang, og så enda en syvmeter. Mørk oppe i ni. Plutselig var Norge bare tre bak, med halve omgangen igjen.
Men så begynte Norge å bomme på ny. Kantspillet fungerte dårlig. Etter femti minutter hadde Norge bare tre scoringer fra kant, på skarve åtte forsøk.

Gråtkvalt etter tapet: – Jeg har ventet på dette i fem år

Heroisk sluttspurt

Med åtte minutter igjen ledet ROC med tre. En formidabel, men overkommelig oppgave for de norske håndballjentene – hvis de kunne levere en sluttspurt i verdensklasse.
Kantscoring fra Skogrand. To mål bak. Et drama som hadde skremmende mange likhetsktrekk med semifinalen i RIO 2016.
Utvisning til ROC, så scoret Henny Reistad. Hennes andre i en usedvanlig svak kamp fra stortalentet. Så teknisk feil fra de russiske jentene.
Så sitter kampens tredje fra Sanna Solberg Isachsen. Tre kantscoringer på kort tid. Ett mål bak med ett minutt igjen å spille.
Men det gikk ikke. ROC holdt i ballen, spilte ut tiden. Fikk frikast, kontrollerte det inn. Marerittet fra Rio gjentok seg. Anna Vyakhireva ble for sterk igjen, med sine ni scoringer.

Se oppsummering av dagens OL-høydepunkter

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43